Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Výstava nabízí nelehkou historii záchrany kostela

27. září 2013 16:52 | Orlová | David Stejskal

Slezské Hradčany. I takto se čas od času nazývá jedna z nejvýznamnějších architektonicko historických památek našeho regionu, kterým je katolický kostel Narození Panny Marie. Orlovská chlouba se ale musela vypořádávat nejen s důlními vlivy a o záchraně a obnově této památky vypráví také tamní současná výstava.

Do Orlové přijede besedovat ministr vnitra

27. září 2013 16:51 | Orlová | David Stejskal

Ministr vnitra Martin Pecina navštíví Orlovou, aby slyšel názory obyvatel města nejen na zdejší bezpečnostní situaci. Stane se tak na veřejném setkání s občany v pátek 11. října od 16 hodin v domě kultury.

Seniorky oslavily své devadesátiny společně v nemocnici

27. září 2013 16:49 | Orlová | David Stejskal

Na oddělení sociálních lůžek v orlovské nemocnici se slavilo. A důvod to byl pořádný. Hned dvě zdejší klientky slaví v těchto dnech úctyhodných 90 let. Zdejší personál a jejich blízcí tak pro obě dámy uspořádali příjemné setkání s jejich příbuznými, známými i přáteli a kolegy z oddělení.

Orlová bude v Plavání měst obhajovat loňský úspěch

27. září 2013 16:48 | Orlová | David Stejskal

Obhájí Orlová loňský plavecký úspěch? To se ukáže již ve středu 2. října , kdy všichni Orlované budou moci přijít podpořit své město v celostátní Plavecké soutěži měst. Orlová byla loni celkově 3. v kategorii město do 50 tisíc obyvatel.

Zastupitelé schválili konečnou podobu náměstí

24. září 2013 15:50 | Orlová | David Stejskal

Zastupitelé schválili konečnou verzi rekonstrukce Náměstí 28. října. Náměstí bude obsahovat podzemní garáže a vyroste na něm i takzvaná budova A, která prostor nejen oddělí od přilehlé silnice.

Více jak 500 lidí vyrazilo za sportem do ulic města

24. září 2013 15:49 | Orlová | David Stejskal

Více jak 500 účastníků měl nedělní Orlovský běh za zdravím. Lidé všeho věku si mohli vybrat mezi běžeckou, cyklistickou či chodeckou tratí. V centru dění, které bylo tradičně u domu kultury a na přilehlém náměstí, pak všechny čekalo spousty atrakcí a doprovodné zábavy.

Aktuálně z Orlové 24. 9. 2013

24. září 2013 15:48 | Orlová | David Stejskal

1. Týden knihoven
2. Svatováclavský festival

Pohádkový les bavil především malé návštěvníky

24. září 2013 15:46 | Orlová | David Stejskal

Tradiční Pohádkový les se konal na zahradě klubu Spirála. Akce, kterou před lety vymyslel Český svaz žen, již k Orlové neodmyslitelně patří. Zahrada Spirály navíc nabídla své obnovené prostory se spoustou nových herních prvků především pro děti.

V nemocnici skončila lékařská pohotovost

20. září 2013 16:17 | Orlová | David Stejskal

Lékařská pohotovostní služba v orlovské nemocnici skončila. Stalo se tak před několika týdny. Podle vedení Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj, pod kterou Orlová spadá, by toto ale lidé v Orlové neměli nijak pocítit.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více