Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Nízkoprahová klub nabízí pomoc i zábavu

13. září 2013 14:48 | Orlová | David Stejskal

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Futra pozval širokou veřejnost. Na dni otevřených dveří se zájemci mohlo seznámit s činností tohoto zařízení a svůj um a talent předvedli také ti, kdo služeb tohoto zařízení využívají.

Aktuálně z Orlové 13. 9. 2013

13. září 2013 14:46 | Orlová | David Stejskal

1. Vyšlo další číslo Orlovských novin
2. Zasedání zastupitelstva města ve středu 18. září
3. Další školení dobrovolníků

S capoeirou se dá začít v každém věku

13. září 2013 14:45 | Orlová | David Stejskal

Capoeira je brazilský národní sport, který už několik let kotví pevně také v Orlové. Zdejší klub nabízí nejen špičkové vedení a trenéry, ale zázemí pro zájemce všeho věku, kteří by s tímto sportem chtěli začít. Klub sídlí na Základní škole Školní a právě nyní zve nové členy do svých řad.

Orlovští kriminalisté rozprášili drogový gang

10. září 2013 14:49 | Orlová | David Stejskal

Nemalý úspěch slavili v uplynulých dnech orlovští kriminalisté v boji proti drogám. Policisté zatkli pět dealerů, kteří vyráběli a prodávali nebezpečný pervitin. Dealeři ve věku od šestadvaceti do osmapadesáti let pocházeli z Orlové a jeden z nich z nedalekého Petřvaldu.

Zebra se za tebe nerozhlédne proběhla také v Orlové

10. září 2013 14:46 | Orlová | David Stejskal

Zebra se za tebe nerozhlédne. Tak se jmenuje již několikátý ročník preventivní akce, kde policie připomíná dětem zásady bezpečného a správného chování na přechodech pro chodce. Akce probíhala v několika městech regionu a také v Orlové.

V neděli projede městem veteránský sraz

10. září 2013 14:45 | Orlová | David Stejskal

Již třetí ročník auto, moto a letos nově i velo veteránů pořádá orlovský spolek Václavka. Milovníci krásných starých strojů se v neděli 15. září na setkání na orlovském letišti. Chybět nebude ani veteránská jízda městem.

Porodnice v Karviné využívá inhalační analgezii

6. září 2013 11:16 | Orlová | David Stejskal

Porodnice v karvinsko-orlovské Nemocnici s poliklinikou Karviná-Ráj zavedla pro rodičky novou metodu, která pomáhá k utlumení bolestivých kontrakcí v době před porodem. Jde o takzvanou inhalační analgezii.

Město se s odcházejícím farářem loučilo potleskem

6. září 2013 11:14 | Orlová | David Stejskal

Zcela zaplněný kostel Narození Panny Marie se v neděli 1. září loučil po osmi letech činnosti s orlovským farářem Martinem Pastrňákem. Toho nyní jeho služba zavedla do Vídně, kam jej odeslal jeho řád. Rozloučení proběhlo v krásné atmosféře a nechyběly úsměvy, slova o pokoře, slova díků i potlesk a slzy dojetí.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více