Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

S bojovým uměním muže začít kdokoli a kdykoli

30. srpna 2013 14:27 | Orlová | David Stejskal

Host dne: Jan Paldus, H. P. Martial Gym Orlová

O prázdninách město investovalo miliony do škol

27. srpna 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Také letos bylo o prázdninách v orlovských školních zařízeních živo. Proběhly tradiční letní investice a opravy, aby vše bylo připraveno na zářijový nástup adeptů vzdělání.

Ceny za hrobová místa se změnily

27. srpna 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Vyšší ceny za nájmy hrobových míst na městském hřbitově. To jsou otázky, se kterými se obyvatelé města obraceli nejen na naši redakci. V následující reportáži se zájemci dozvědí, jak to se současnými cenami je a z čeho vycházejí.

Aktuálně z Orlové 27. 8. 2013

27. srpna 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

1. Hibakusha vydala nové album
2. Diskotéka k závěru prázdnin
3. Taneční a jiné kurzy v DKMO
4. Vystava Merkuru je stále otevřená

Na táboře děti zvládnou základy baskytary i zpěvu

27. srpna 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Hudební camp v prostředí evangelických kostelů. Takto vypadal další netradiční letní tábor, který se konal v Orlové. Tento byl určen dětem a mládeži se zájmem o muziku a hru na hudební nástroje.

Knihovna bude od září opět plná zajímavých aktivit

27. srpna 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Nejrůznější besedy, workshopy, zábavu, informace i pokračování oblíbených cyklů. To vše nabídne opět od září městská knihovna. Informace o tom, co vše připravily knihovnice pro další sezonu se dozvíte v následující reportáži.

Bývalé hospodaření městského hotelu šetří policie

23. srpna 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Podezření na neoprávněnou manipulaci s pokladnou a spotřebou zboží šetří policie v hotelu Sport. Jde o jednu z částí kauzy společnosti Služby města Orlové, pod kterou hotel spadá. Současné nové vedení společnosti už učinilo nápravné kroky a provoz hotelu by měl opět běžet bez problémů.

Nové městské hřiště si pochvalují děti i rodiče

23. srpna 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Takzvané Rákosníčkovo hřiště dělá nyní radost především nejmenším obyvatelům města. Jde o novou hrací plochu, kterou vítají také rodiče. Sami obyvatelé Orlové se zasloužili o jeho vybudování při hlasování ve vyhlášené anketě, podle které Rákosníčkovy hřiště vyrostly také v jiných městech naší republiky.

HC Orlová se chystá na druhou ligu i krajský přebor

23. srpna 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Host dne: Daniel Marosz, prezident HC Orlová

Projekt Domovník 2013 má lidem zpříjemnit bydlení

20. srpna 2013 16:31 | Orlová | David Stejskal

Zvýšit bezpečnost, klid a pořádek. Takový je cíl projektu Domovník 2013, který nyní probíhá v několika činžovních orlovských domech. Jde o další aktivitu města v oblasti prevence kriminality.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Více