Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Nová výstava dává nahlédnout do života nejen mláďat

6. září 2013 11:13 | Orlová | David Stejskal

Zvířata a jejich děti. Tak se jmenuje zcela nová expozice v orlovské výstavní síni Muzea Těšínska. Expozice zaměřená na zajímavosti a další informace o životě mláďat, ale i dospělých zvířat kolem nás, je otevřená od tohoto týdne.

V Orlové letos přišlo do škol více jak 300 prvňáčků

3. září 2013 17:02 | Orlová | David Stejskal

Také v Orlové zažívaly v pondělí 2. září svůj velký den desítky dětí i jejich rodičů. Začal školní rok a na některé školy jsme se za školáky i jejich kantory vydali podívat i my.

Město dokončuje další etapu oprav chodníků v centru

3. září 2013 17:00 | Orlová | David Stejskal

Už třetí etapa oprav chodníků na Masarykově ulici probíhá právě v těchto dnech. Jedná se o úsek mezi gymnáziem a nemocnicí. Nového povrchu se dočká i prostranství před Domem dětí a mládeže.

Aktuálně z Orlové 3. 9. 2013

3. září 2013 16:54 | Orlová | David Stejskal

1. YMCA Zve na akci se Spirálou
2. Senior klub

Řidiči pozor! Kolem škol je opět rušno

3. září 2013 16:50 | Orlová | David Stejskal

Řidiči pozor! S příchodem školního roku se opět zvýšil pohyb školáků po ulicích a kolem silnic. Zejména v těchto prvních dnech budou děti ještě roztěkané a nepozorné. Své malé školáky by o bezpečném pohybu po ulicích měli poučit také rodiče.

Keep Smiling zve na gospelový workshop

3. září 2013 16:43 | Orlová | David Stejskal

Mezinárodní gospelový workshop pořádá pro všechny zájemce orlovský sbor Keep Smiling. Do Orlové přijede vyučovat britský zpěvák a sbormistr David Denyel. Keep Smiling tak zve všechny zájemce, kteří by chtěli prožít zajímavý víkend, užít si příjemné atmosféry a především si zazpívat.

Zastupitelé rozhodnou o konečné podobě náměstí

30. srpna 2013 14:32 | Orlová | David Stejskal

Orlovští radní vybrali dvě konečné podoby, jak by mělo vypadat obnovené náměstí v centru města. Obě verze by měli posuzovat zastupitelé na svém zářijovém jednání.

Policie šetří případ podnapilé lékárnice

30. srpna 2013 14:29 | Orlová | David Stejskal

Doslova šok zažívali v úterý zákazníci jedné z orlovských lékáren. Za pultem je obsluhovala zjevně opilá žena. Tu nakonec z práce odvezli na záchytku policisté a naměřili jí více jak 3,7 promile alkoholu v krvi.

Aktuálně z Orlové 30. 8. 2013

30. srpna 2013 14:28 | Orlová | David Stejskal

Muzeum Těšínska připravilo několik zajímavých akcí

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více