Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Městská společnost zavádí některé novinky

28. června 2013 17:39 | Orlová | David Stejskal

V městské akciové společnosti Služby města Orlové došlo ke změnám vedení, proběhl zde forézní audit a policie zde šetří dvě trestní oznámení. V dnešní reportáže vám ale ukážeme první praktické novinky v činnosti samotné společnosti.

Orlovská škola pomohla kamarádům ze zatopené oblasti

28. června 2013 17:32 | Orlová | David Stejskal

Škola škole pomáhá. Takový je název aktivity školy Mládí, která se rozhodla pomoci školákům ze zatopené oblasti. Orlovská škola si tak vybrala školu z Dolních Beřkovic u Mělníka a uspořádala sbírku spousty potřebných a užitečných věcí.

Na výstavě si lidé mohou také hrát

28. června 2013 17:28 | Orlová | David Stejskal

Legendární stavebnice Merkur se nyní představuje v domě kultury. Výstava nabízí dech beroucí výrobky z několik tunové sbírky největšího světového sběratele Merkuru Jiřího Mládka. Svým návštěvníkům zároveň umožňuje hodiny hraní si s Merkurem přímo v rámci výstavy.

Prvňáčci vyrazili na své první letní prázdniny

28. června 2013 17:22 | Orlová | David Stejskal

Nejen orlovským dětem skončil školní rok. My jsme se tak vypravili do jedné z prvních tříd a zjišťovali jsme, jak se dětem i paní učitelce prvním rokem vedlo a jestli malé školáky škola baví a líbí se jim.

Na slavnostní mši se děkovalo za opravy kostela

25. června 2013 14:15 | Orlová | David Stejskal

Katolický kostel zažil další slavnostní okamžiky. Konala se zde mše jako poděkování úspěšného ukončení několik let trvajících oprav této duchovní i kulturní památky Orlové. Na mši se děkovalo i faráři Martinu Pastrňákovi, jehož osmiletá cesta v Orlové letos končí a kněžské poslání ho zavede mimo Českou republiku.

Orlovský jarmark byl opět plný zábavy a aktivit

25. června 2013 14:13 | Orlová | David Stejskal

Celý den plný nejrůznější zábavy a zážitků nabídl další Orlovský jarmark. Ten se konal tradičně na Starém náměstí a jeho návštěvníci si užili koncerty, pohybové aktivity i spousty dalších doprovodných akcí.

Orlovskou radnici vedou od středy zcela noví lidé

21. června 2013 17:28 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová má od středy nové vedení radnice i radu. Stalo se tak na zasedání zastupitelstva, které nejprve odhlasovalo odchod původního starosty i obou místostarostů. Poté bylo zvoleno nové vedení radnice a nově vypadá i složení městské rady.

Školáci zkrášlili další zastávky ve městě

21. června 2013 17:24 | Orlová | David Stejskal

Cestující se mohou těšit dalšími nově vymalovanými zastávkami. Stalo se tak v rámci projektu orlovské radnice, kdy děti ze škol malují na autobusové čekárny své motivy a návrhy.

Aktuálně z Orlové 21. 6. 2013

21. června 2013 17:22 | Orlová | David Stejskal

1. Důležita uzavírka
2. Nové číslo Orlovských novin

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více