Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Policie hledá zloděje, kteří na poště okradli seniora

21. června 2013 17:19 | Orlová | David Stejskal

Senioři se nejen na poštách stávají obětmi zlodějů a kapsářů. TI si své oběti vybírají často právě mezi staršími lidmi, kteří bývají méně pozorní. Policie tak nyní již několik týdnů pátrá i po zlodějích, kteří okradli seniora přímo na orlovské poště.

Výstava nabídla kaktusy i zážitky z Mexika

21. června 2013 17:12 | Orlová | David Stejskal

Kaktusáři opět předvedli plody své práce. A to na tradiční výstavě v Domě dětí a mládeže. Ta nabídla nejen nádherné kaktusy, sukulenty a další exotické rostliny, ale třeba také fotografie a zážitky z expedice do Mexika.

Město již učinilo všechny kroky k výstavbě náměstí

18. června 2013 14:03 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová v těchto dnech ukončilo veškeré potřebné kroky k přípravě výstavby nového náměstí. Pokud nenastanou žádné další komplikace, mohla by stavba příští rok začít.

Rockový festival pomohl lidem s ledvinovými problémy

18. června 2013 14:01 | Orlová | David Stejskal

Více jak 86 tisíc vybrali mezi sebou rockeři na pomoc potřebným lidem. Stalo se tak na dobročinném festivalu Rocktherapy v letním kině, který letos podpořil lidi s ledvinovými problémy.

Aktuálně z Orlové 18. 6. 2013

18. června 2013 13:59 | Orlová | David Stejskal

Soudní znalec začal v těchto dnech s odběrem vzorků zásypového materiálu, který se používá při výstavbě kanalizace. Poté určí, zda je daný materiál zcela v pořádku a bez závad. Výsledky by měly být známy v nejbližších týdnech.

Orlovský jarmark nabídne opět spousty skvělé zábavy

18. června 2013 13:56 | Orlová | David Stejskal

Orlovský jarmark a další události jsou připraveny na tuto sobotu. Na Starém Náměstí proběhne další ročník jarmarku, který bude plný zábavy i sportovního vyžití pro děti i dospělé. Evangelický kostel nabídne ten den koncert Jitky Zelenkové. A katolický kostel zve na slavnostní mši.

Maturanti slavnostně ukončili svůj školní rok

18. června 2013 13:54 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová opět slavnostně ocenilo letošní maturanty. Stalo se tak tradičně v domě kultury, kde ve stejný den proběhlo i velké setkání těch, kteří v Orlové maturovali před 50 lety. Na obou událostech jsme nechyběli ani my.

Sociální služby se setkaly na dalším ročníku Korálků

14. června 2013 10:09 | Orlová | David Stejskal

Korálky sociálních služeb. Tak se jmenovalo velké setkání všech poskytovatelů různých sociálních služeb ve městě Orlová. Konalo se v domě kultury a mělo příjemnou a vstřícnou atmosféru.

Dětský parlament debatoval s politiky

14. června 2013 10:08 | Orlová | David Stejskal

Dětský parlament debatoval s místními politiky. Stalo se tak na dalším ze setkání orlovských dětí a mládeže s představiteli radnice a zastupitelstva města, kde se probíraly mnohá témata, které mladé lidi v našem městě zajímají či trápí.

Aktuálně z Orlové 14. 6. 2013

14. června 2013 10:02 | Orlová | David Stejskal

1. Orlovská knihovna připravila na prázdniny několik akcí
2. Jitka Zelenková vystoupí v evangelickém kostele

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více