Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Na pohybové akademii se tančilo, cvičilo i zpívalo

7. června 2013 14:38 | Orlová | David Stejskal

Historicky první Pohybovou akademii viděly tento týden desítky dětských i dospělých diváků v domě dětí a mládeže. Šlo o akci, kde to nejlepší předvedly zdejší pohybové a sportovní kroužky i někteří mladí hudebníci či krasobruslaři.

Ke strážníkům chodí rády také malé děti

4. června 2013 15:18 | Orlová | David Stejskal

Mezi pravidelné návštěvníky stanice městské policie. patří také děti z místních škol a školek. Nejde ale o malé hříšníky. Děti si zde přicházejí pro mnoho dobrých rad, jak bezpečně žít a pohybovat se ve svém městě.

Orlovská Finka koncertovala v evangelickém kostele

4. června 2013 15:11 | Orlová | David Stejskal

Koncert nejen pro zamilované zněl evangelickým kostelem. Pozvání místního farního sboru přijala zpěvačka Lucie Niemela, která pochází z Orlové, ale již roky působí na finské hudební scéně. Lucie s finskou kapelou tak potěšila nejen zamilované všech generací.

Mladí orlovští umělci mají přátelé také na Slovensku

4. června 2013 15:03 | Orlová | David Stejskal

Již řadu let se orlovská Základní umělecká škola J. R. Míši přátelí s mladými umělci ze Slovenska. Obě školy se tak čas od času sejdou, aby si zdejší děti i pedagogové nejen předali zkušenosti, ale i vzájemně předvedli, jak se jim jejich umělecké činnosti daří.

Cyklisté často hřeší, své žně mají i zloději kol

31. května 2013 17:55 | Orlová | David Stejskal

Krádeže kol i prohřešky cyklistů. Sezona rekreačních milovníků jízdy na kolech vstoupila do plného proudu. V následující reportáži vám přineseme několik rad a doporučení, jak si tuto část roku užít pokud možno bez problémů i zranění.

Noc kostelů byla určena i nevěřícím lidem

31. května 2013 17:52 | Orlová | David Stejskal

Kostely se opět otevřely lidem. Stalo se tak na tradiční celorepublikové akci Noc kostelů, ke které se letos v Orlové připojil evangelický kostel i Husův dům.

Orlovský Soptík opět pobavil, potěšil i poučil

31. května 2013 17:50 | Orlová | David Stejskal

Malé děti se opět alespoň částečně proměnily v hasiče. Více jak dvacetiletou tradici má soutěž Orlovský Soptík, kterou pro děti z mateřských škol pořádají dobrovolní hasiči z Orlové-Města. Jde vždy o akci plnou dětského smíchu a veselí, ale i dobrých rad a poučení.

Pěvecký sbor ZŠ K. Dvořáčka koncertoval s přáteli

31. května 2013 17:44 | Orlová | David Stejskal

Když se sejdou přátelé z pěveckých sborů, bývá vždy vesele. Ne jinak tomu bylo také na Základní škole Karla Dvořáčka, kde místní zpěváčci pozvali své přátele a společně potěšily spolužáky několika koncerty.

Školáci zkrášlí další autobusové zastávky

28. května 2013 11:33 | Orlová | David Stejskal

Další autobusové zastávky ve městě změní svůj vzhled. Postarají se o to žáci místních základních škol. Město tak již třetím rokem pořádá projekt, díky kterému se dříve nevábně vypadající zastávky stávají příjemnou plochou pro dětské výtvarné fantazie.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více