Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Orlovští si připomněli vznik republiky

30. října 2015 14:27 | Orlová | David Stejskal

Bez komentáře

Zastupitelé podpoří sportovní kluby na dva roky

27. října 2015 12:10 | Orlová | David Stejskal

Orlovští zastupitelé neschválili navýšení rozpočtu orlovským fotbalistům a hokejistům. Budou tak muset hospodařit s tím, co měli doposud. Finanční podporu jim ale město přislíbilo na dva roky. Více už v první reportáži.

Zastupitelé jednali o provozu sportovišť

27. října 2015 12:09 | Orlová | David Stejskal

A na pondělním zastupitelstvu ještě zůstaneme. Projednávaly se totiž otázky závadné vzduchotechniky v městské knihovně a budoucí provoz krytého bazénu, o čem zastupitelé rozhodovali vám ukáže další reportáž.

Aktuálně z Orlové 27. 10. 2014

27. října 2015 12:07 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Orlovské Múzy slaví mezi účastníky velký úspěch

23. října 2015 15:42 | Orlová | David Stejskal

Klienti sociálních zařízení z celého kraje mohli předvést své umělecké dovednosti. V Orlové totiž proběhl druhý ročník festivalu Orlovské múzy, na kterém se mohli zájemci projevit herecky, hudebně ale i pohybově.

Studenti se sjeli do Orlové vyřezávat dýně

23. října 2015 15:42 | Orlová | David Stejskal

Dýňový den mají za sebou nejen studenti Střední školy a odborného učiliště Dakol v Orlové. Za úkol měli vydlabat a ozdobit dýně v rámci svátku Helloween a také připravit různé dýňové dobroty. Jak se jim dařilo vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Maminky si mohly vyměnit zkušenosti a vybavení

23. října 2015 15:42 | Orlová | David Stejskal

V následující reportáži zavítáme mezi orlovské maminky. Ty se mohly pobavit a vyměnit si zkušenosti, ale i dětské vybavení na bazárku, který proběhl v prostorách dětského centra Bejbáček. Akce, která probíhá dvakrát ročně, je u maminek velmi oblíbená.

Pátrání po předcích přibližuje zajímavá výstava

23. října 2015 15:42 | Orlová | David Stejskal

Pokud vás zajímá kdo byli vaši předkové a odkud vlastně pocházíte, navštivte rozhodně výstavu Putování za předky, která je od úterního dne k vidění v orlovské výstavní síni Muzea Těšínska. S naší kamerou jsme navštívili její vernisáž.

Starosta debatoval s obyvateli lokality Zbytky

20. října 2015 16:04 | Orlová | David Stejskal

Starosta města Tomáš Kuča přišel opět debatovat mezi lidi. Tentokrát navštívil lokalitu Zbytky, kde opět představil plán rozvoje města a zodpověděl dotazy a připomínky obyvatel během následné debaty.

Dům POHODA a Domov Vesna získaly ocenění

20. října 2015 16:03 | Orlová | David Stejskal

Ocenění za kvalitu služeb získal Dům seniorů Pohoda a Domov Vesna. Vedení města proto chtělo ředitelkám obou sociálních zařízení poděkovat a na společně schůzce prodiskutovat budoucí možnosti podpory ze strany města, které je dlouhodobým partnerem obou zařízení.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více