Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Na neziskové snídani se hovořilo o mládeži

20. listopadu 2012 15:40 | Orlová | David Stejskal

Jak pracujeme s kapacitami mladých lidí na Karvinsku a co jim můžeme nabídnout, aby se nemuseli realizovat mimo náš region? Takové bylo hlavní téma minikonferecne nejen neziskových organizací pro mládež z Karvinska, kterou v Orlové připravilo Informační centrum mládeže a společnost YMCA.

Policie poučovala orlovské školáky o různých nebezpečích

20. listopadu 2012 15:38 | Orlová | David Stejskal

Několika denní sérii přednášek připravila pro školáky v našem městě policie. Žáci se tak dozvěděli mnohé o nebezpečí alkoholu a dalších návykových látek a mnoho dalších informací o takzvaném právním vědomí.

Orlová viděla další mezinárodní turnaj v badmintonu

20. listopadu 2012 15:37 | Orlová | David Stejskal

Špička evropského juniorského badmintonu se opět sešla v Orlové na Mezinárodním mistrovství juniorů České republiky. Jedná se o jeden z nejvýznamnějších turnajů na mezinárodní úrovni a body z něj se započítávají do evropského juniorského okruhu.

Město ocenilo své plavce

16. listopadu 2012 18:41 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová opět ocenilo nejlepší plavce, kteří přišli podat své výkony do celostátní Plavecké soutěže měst. Slavnostní odpoledne pořádané městem i zdejším plaveckým oddílem se konalo v Domě dětí a mládeže.

Školka zvyšuje kapacitu a buduje novou zahradu

16. listopadu 2012 18:39 | Orlová | David Stejskal

Město dále rozšiřuje počet míst pro děti v mateřských školách. Zájem rodičů o tuto službu totiž stále roste. Jednou ze školek, do které již od ledna bude chodit více dětí, je i zařízení na ulici Karla Dvořáčka.

Aktuálně z Orlové 16. 11. 2012

16. listopadu 2012 18:37 | Orlová | David Stejskal

Volba povolání opět v tomto roce

Fotoklub Orlová připravil další velkou výstavu

16. listopadu 2012 18:35 | Orlová | David Stejskal

Svou další velkou výstavu uspořádal v prostorách domu kultury Fotoklub Orlová. Fotoklub se stále drží naprosté tvůrčí svobody všech svých členů a tak ani tentokrát nejde o stylově vymezenou akci, ale naopak o pestrý pohled do světa fotografického umění.

Orlovskému fotbalu se ligový podzim vydařil

16. listopadu 2012 18:32 | Orlová | David Stejskal

Klub FK Slavia Orlová v minulé sezoně vybojovali postup do Moravskoslezské fotbalové ligy a jako nováček se zde rozhodně neztrácí. Náš klub patří mezi týmy ve vrchní části tabulky a navíc se může pochlubit povedeným podzimem také u většiny mládežnických celků.

Město bude i nadále dotovat odpadové hospodářství

13. listopadu 2012 16:37 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová zvýšilo roční poplatky za odvoz odpadů. Stále ale bude tuto činnost i nadále dotovat ze svého rozpočtu.

Soubory Olšina a Olšinka oslavily svá jubilea

13. listopadu 2012 16:35 | Orlová | David Stejskal

Národopisný soubor Olšina oslavil 25 let a Olšinka 20 let svého trvání. Slavnostní koncert u této příležitosti se konal v zaplněném sále domu kultury.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více