Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 13. 11. 2012

13. listopadu 2012 16:32 | Orlová | David Stejskal

1. Výstava Fotoklubu Orlová
2. Univerzita volného času
3. Divadelní představení v DKMO
4. Taneční večer

Nízkoprahový klub Futra se představil veřejnosti

13. listopadu 2012 16:30 | Orlová | David Stejskal

Týden pro nízkopráh se jmenovala aktivita, kterou celý minulý týden pořádal nízkoprahový klub pro děti a mládež Futra. Akce pro širokou veřejnost nejen představovala služby, které toto zařízení poskytuje. My jsme Futru navštívili v den, kdy si svá vystoupení připravili sami návštěvníci nízkoprahového klubu.

Na výstavě se předvedlo více jak 60 klubů a spolků

9. listopadu 2012 16:04 | Orlová | David Stejskal

My se ale nejprve podíváme na již tradiční specialitu našeho města, kterou je Výstava spolkové a klubové činnosti. Ta opět v domě kultury předvedla desítky různých možností a nabídek, jak lidé tráví svůj volný čas a potěšila návštěvníky všech generací.

Bezpečností kamery pomáhají odhalit krádež

9. listopadu 2012 16:03 | Orlová | David Stejskal

Až přímo do domu nebo do budov za oploceným pozemkem si chodí někteří zloději, kteří drze a bez okolků ztrpčují život nejednomu obyvateli města.

Orlovský DIP a DIOP patří mezi špičky v republice

9. listopadu 2012 16:02 | Orlová | David Stejskal

Oddělení DIP a DIOP pro pacienty, kteří potřebují dlouhodobou a náročnou lékařskou péči funguje v orlovské části karvinské nemocnice již delší dobu. O kvalitách zdejší nabízené péče svědčí i nedávné ocenění práce zdejšího personálu i zájem zahraničních investorů, kteří zde přijíždějí pro zkušenosti.

Město dohlíží na stavbu odkanalizování okrajových častí

6. listopadu 2012 16:15 | Orlová | David Stejskal

Vedení města a zástupci radnice se opět sešli se zhotoviteli stavby kanalizace okrajových částí Orlové. Stavaři tak informovali o současném stavu a dalším postupu prací v letošním roce.

Orlová zvyšuje kapacitu mateřských škol

6. listopadu 2012 16:13 | Orlová | David Stejskal

Město opět rozšíří kapacitu jedné ze svých školek. Stalo se tak na základě vysokého zájmu orlovských rodičů. Více míst tak nabídne školka Karla Dvořáčka na Páté etapě a na její vybavenost poskytne prostředky i provozovatel jednoho z místních obchodních řetězců.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více