Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Klub Futra uspořádal Alternativní den města

15. června 2012 18:43 | Orlová | David Stejskal

Klub Futra patří již dlouhodobě k nejlepším a nejaktivnějším klubovým prostorům v rámci celého našeho regionu. Potvrdila to i víkendová Alternativní scéna Dnů města Orlové, která nabídla několik špičkových kapel, které patří mnohdy k tomu nejlepšímu, co můžeme potkat na klubových pódiích v naší republice.

Aktuálně z Orlové 15. 6. 2012

15. června 2012 18:37 | Orlová | David Stejskal

Přijďte na výstavu kaktusů a sukulentů

Studenti se vrátili ze zahraničních praxí

15. června 2012 18:35 | Orlová | David Stejskal

Fit fur job se jmenuje projekt Střední odborné školy orlovského gymnázia. V jeho rámci vyjíždějí studenti školy na pobytové praxe do Německa na Slovensko, kde se nejen zdokonalí v jazycích, ale vyzkoušejí si také vlastní samostatnost v jiném prostředí, nežli doma.

Cykloběh proti drogám navštívil i náš kraj

15. června 2012 18:30 | Orlová | David Stejskal

Cykloběh za Českou republiku bez drog. Tak se jmenuje současná aktivita členů sdružení Řekni ne drogám, řekni ano životu, která putuje po českých městech. Cykloběh se tento týden zastavil také v Orlové.

Den bezpečnosti byl plný akcí i dobré zábavy

12. června 2012 21:15 | Orlová | David Stejskal

Již druhý ročník Dne bezpečnosti si o víkendu užili stovky návštěvníků z Orlové i okolí v areálu místního letiště. Město a Aero-auto-moto klub Orlová připravili odpoledne plné zábavy a akčních ukázek práce hasičů, vojáků i policie. Vše doprovázel i bohatý doprovodný program, jako například lety vrtulníkem nad Orlovou, nebo přehlídka nejrůznější techniky, kterou používají složky záchranného integrovaného systému.

Lidé navrhují další využití letního kina

12. června 2012 21:12 | Orlová | David Stejskal

Projekt Letňák areál pro všechny vstoupil do další fáze. Minulý týden se v areálu letního kina sešli zástupci města, domu kultury, několika městských organizací i obyvatelé města, aby si vyměnili své názory na to, jak by měl areál vypadat a sloužit celému městu po plánované rekonstrukci.

Aktuálně z Orlové 12. 6. 2012

12. června 2012 21:10 | Orlová | David Stejskal

Proběhne další ročník Orlovského jarmarku

Hasiči z Poruby slaví 105 let od svého založení

12. června 2012 21:07 | Orlová | David Stejskal

105 let svého trvání slaví letos Sbor dobrovolných hasičů Orlová-Poruba. Sbor patří mezi ty nejaktivnější v rámci celého bývalého okresu. A protože se má za svou historii určitě čím pochlubit, uspořádal nyní ve své porubské zbrojnici velkou výstavu současné i historické techniky a dalších zajímavostí.

Orlovští fotbalisté postupují do ligové soutěže

12. června 2012 21:01 | Orlová | David Stejskal

Velkými písmeny se zapíše do historie orlovského fotbalu letošní sezona. Celku A mužstva FK Slavia Orlová se podařil postup do zatím nejvyšší soutěže, která se ve městě hrála, a to Moravskoslezské fotbalové ligy. Již v sobotu tak na všechny fanoušky místní kopané čeká malá slavnost, a to v rámci posledního letošního mistrovského utkání.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více