Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Lidé se nyní mohou vyjádřit k areálu letního kina

2. června 2012 12:09 | Orlová | David Stejskal

Letňák, areál pro všechny. Tak se jmenuje projekt města a domu kultury, který zahrnuje rekonstrukci areálu letního kina a jeho proměnu na kulturně-relaxační místo pro všechny obyvatele Orlové. Ve čtvrtek 7. června jsou všichni obyvatelé města zváni na veřejné setkání, kde každý bude moci sdělit své návrhy na další využití celého areálu.

Noc kostelů proběhne v pátek také v Orlové

30. května 2012 11:44 | Orlová | David Stejskal

Noc kostelů se koná v pátek 1. června v evangelickém i katolickém kostele a také v Husově domě. Akce začíná v 18 hodin a ve všech objektech bude až do půlnoci probíhat doprovodný kulturní program, komentované prohlídky a další zajímavosti. Celý program Noci kostelů v Orlové zjistíte také na internetové adrese: nockostelu.cz.

Město se snaží krátit čekání na pasy a OP

29. května 2012 19:03 | Orlová | David Stejskal

Především v oblasti vyřizování cestovních dokladů zažívají právě nyní úřady v celé republice hlavní sezonu a je třeba počítat s delšími čekacími lhůtami. Delší odbavovací časy na úseku občanských průkazů a pasů ale přinesly i některé legislativní novinky. Město Orlová se tak rozhodlo vyjít svým obyvatelům vstříc a čekací dobu zde zkrátí i další fotokabina, která je již několik dní v provozu.

Probíhá další týden maturitních zkoušek

29. května 2012 19:02 | Orlová | David Stejskal

Již druhý ročník takzvaných státních maturit proběhl a probíhá také na středních školách v našem městě. My jsme navštívili gymnázium a střední odbornou školu, kde letos maturuje několik desítek studentů.

Den bezpečnosti bude 9. června plný akcí pro všechny

29. května 2012 18:58 | Orlová | David Stejskal

Den bezpečnosti se jmenuje již druhý ročník netradiční velké akce v areálu orlovského letiště, která se koná v sobotu 9. června. Návštěvníky zde čeká zcela ojedinělá a netradiční podívaná plná akčních ukázek práce policie, vojáků, hasičů a dalších složek. Připraveny bude i paitnball, lety vrtulníkem a spousty dalších atrakcí. Akci pořádá město Orlová a místní Aero-automoto sport klub a všichni jsou srdečné zváni.

Orlovský šach zažívá období úspěchů

29. května 2012 18:57 | Orlová | David Stejskal

Vítězstvím nejvýše nasazeného hráče, mezinárodního velmistra Alexeje Kislinského, skončil letošní 9. ročník šachového turnaje Open Orlová. Vítěz turnaje pochází z Ukrajiny, hraje ale s českou licencí a za klub šachu SK Slavia Orlová. Právě náš šachový oddíl se letos může pochlubit již několika dalšími výbornými výsledky.

Policie zadržela orlovské dealery pervitinu

25. května 2012 20:48 | Orlová | David Stejskal

Pervitin. Jednu z nejnebezpečnějších a zároveň i nejrozšířenějších takzvaných tvrdých drog vyráběli a distribuovali dva muži z Orlové, které před několika dny zadržela orlovská policie. Muži ve věku 25 a 44 let jsou nyní ve vazbě a hrozí jim až pět let vězení.

Mezinárodní turnaj Open Orlová je v plném proudu

25. května 2012 20:41 | Orlová | David Stejskal

Open Orlová 2012 se jmenuje mezinárodní šachový turnaj, který tento týden probíhá v našem městě. Turnaj se díky zkušenému organizačnímu týmu i podpoře města vypracoval v jedno z největších šachových podujatí v České republice a letos hostí více jak 90 šachistů z několika zemí.

Aktuálně z Orlové 25. 5. 2012

25. května 2012 20:39 | Orlová | David Stejskal

Mezinárodní den dětí v orlovském lesoparku

Utlačovaní manželé pořádají nohejbalový turnaj

25. května 2012 20:33 | Orlová | David Stejskal

Utlačovaní manželé učitelek. Tak si říká spolek pánů, které spojuje sport smysl pro recesi a především kantorská profese jejich manželek. Pánové mimo jiné pravidelně hrají nohejbal a jako vzpomínku na tragicky zesnulého kamaráda a jeho rodinu každoročně pořádají také nohejbalový Memoriál Luboše Hubra.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více