Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Představy školáků o prázdninách jsou pestré

25. května 2012 20:24 | Orlová | David Stejskal

Jaké představy o prázdninách mají orlovští školáci?

Švýcarští přátelé pomohou se vzhledem Orlové

19. května 2012 11:40 | Orlová | David Stejskal

Do města tento týden opět zavítala delegace z družebního švýcarského města Illnau-Efretikon. Jak známo, švýcarští profesoři a studenti architektury se mimo jiné podíleli také na architektonické tváři Orlové a tato spolupráce bude nyní pokračovat.

Letošní Květinový den opět proběhl také v Orlové

19. května 2012 11:37 | Orlová | David Stejskal

Český den boje proti rakovině, známý též jako Květinový den, proběhl tento týden také v Orlové. Díky místním dobrovolníkům mohli zájemci přispět na boj s touto zákeřnou chorobou.

Orlovský Soptík oslavil 20 let svého trvání

19. května 2012 11:32 | Orlová | David Stejskal

Orlovský Soptík. Tak se jmenuje netradiční zábavně-poučná branná hra, kterou pro děti z Mateřských školek pořádají dobrovolní hasiči z Orlové-Města. Soptík letos oslavil krásných 20 let.

Gymnázium a SOŠ hostilo přátelé ze Slovenska

19. května 2012 11:26 | Orlová | David Stejskal

Slovenské přátele z města Levoča hostili tento týden orlovští gymnazisté. Obě škole váže již
několika měsíční družba, kterou si obě strany jen a jen pochvalují.

O víkendu proběhne Den města a Festival národnostních kultur

15. května 2012 23:20 | Orlová | David Stejskal

Zveme Vás na dvě velké akce, kterými jsou Den města Orlové a Festival národnostních kultur, jejichž bohatý program vypukne v areálu letního kina již tento víkend.

Orlová se připojila k akci Férová snídaně

15. května 2012 18:57 | Orlová | David Stejskal

Férová snídaně se jmenovala sobotní akce, která probíhala ve více jak padesáti českých městech. Na akci společně posnídali příznivci potravin z obchodního systému Fair Trade a lokálních zemědělských produktů. Díky pořadatelům z klubu Futra se takto snídalo také v Orlové.

Město chce přebudovat školu na sociální zařízení

15. května 2012 18:53 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová již za několik týdnů získá do svého vlastnictví budovu školy na Polní ulici. Ta dosud spadala pod kraj a město má už nyní s využitím budovy své další plány.

Lidé jsou dlouhodobě ve sporu s bytovým družstvem v Orlové

15. května 2012 18:51 | Orlová | David Stejskal

Již dlouhou dobu trvá spor mezi obyvateli vchodu 1049 na ulici Ke Studánce a bytovým družstvem Orlovan, pod který tento vchod spadá. Tamní obyvatelé říkají, že družstvo při výběrových řízeních na opravy domu preferuje příliš drahé firmy. Sami obyvatelé jsou ale schopni najít si firmy daleko levnější. Kvůli tomu se tam nyní odkládají i potřebné zateplovací práce.

Oblíbená orlovská umělkyně se rozloučila výstavou

12. května 2012 12:12 | Orlová | David Stejskal

Mezi vznikem a zánikem. Takový nese název výstava výtvarných prací orlovské rodačky a profesorky gymnázia Jindřišky Růžičkové, která se koná v domě kultury. Známá výtvarnice a oblíbená profesorka se takto zároveň symbolicky loučí se svým působením v našem městě.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více