Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Starosta ocenil dobrovolné hasiče z Orlové-Poruby

12. června 2015 16:40 | Orlová | David Stejskal

Starosta Tomáš Kuča ocenil koncem května 19 členů Sboru dobrovolných hasičů z Orlové-Poruby. Ocenění převzala jednotka za zásahovou činnost při hašení požárů, zajišťování preventivně výchovné činnosti a požární bezpečnosti v průběhu minulého roku.

Úspěšní maturanti GOA byli slavnostně vyřazeni

12. června 2015 16:40 | Orlová | David Stejskal

V pátek 5. června se v domě kultury odehrálo slavnostní vyřazení maturantů z gymnázia a obchodní akademie. Jednalo se o úspěšné absolventy čtyřletých oborů Obchodní akademie, Informační technologie a Veřejnosprávní činnost.

Základní škola Ke Studánce oslavila 30. narozeniny

12. června 2015 16:40 | Orlová | David Stejskal

Základní škola Ke Studánce oslavila začátkem měsíce 30. výročí svého založení. U příležitosti oslav si žáci a učitelé připravili slavnostní akademii a první červnovou sobotu se slavilo přímo v prostorách školy. Událost si nenechali ujít současní i někdejší žáci a pedagogové, zástupci města, rodiče dětí a další přátelé školy.

Memoriál Luboše Hubra má za sebou už 15. ročník

12. června 2015 16:40 | Orlová | David Stejskal

U příležitosti oslav Dne města se každoročně koná také Memoriál Luboše Hubra. Jedná se o nohejbalový turnaj, kterého se účastní tříčlenná družstva složená z amatérských hráčů. Letošní ročník proběhl už tradičně v hale gymnázia pod pořadatelskou taktovkou Utlačovaných manželů učitelek.

Zastupitelé se sešli na mimořádném zasedání

9. června 2015 16:32 | Orlová | David Stejskal

Poslední květnový pátek proběhlo v bývalé obřadní síni lutyňské radnice mimořádné zasedání zastupitelstva. To bylo svoláno na popud opozičních zastupitelů, kteří se dožadovali vysvětlení ve věci pronájmu poslanecké kanceláře zastupitele a poslance za hnutí ANO Josefa Hájka.

Korálky sociálních služeb letos hostil Maják

9. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Koncem minulého měsíce se v Majáku uskutečnil 4. ročník Korálků sociálních služeb. V rámci této akce se každoročně prezentují všechny sociální služby v Orlové a blízkém okolí. Počasí letos opět zklamalo, a tak se celý program odehrál v prostorách komunitního centra. Akce se přesto povedla a návštěvníci byli spokojení.

Noc kostelů se těší stále většímu zájmu návštěvníků

9. června 2015 16:28 | Orlová | David Stejskal

Všechny orlovské svatostánky se letos opět zapojily do Noci kostelů, během které se návštěvníkům otevírají i prostory, které jsou jinak nepřístupné. Vzácné artefakty, skrytá zákoutí kostelů a mnoho dalšího vám ukážeme v následující reportáži.

Den dětí nabídl klaunskou show i koncert Ztraceného

9. června 2015 16:25 | Orlová | David Stejskal

Svátku dětí letos konečně přálo počasí, a tak se program po letech vrátil do areálu letního kina. Pro děti tam byly připraveny nejrůznější soutěže a atrakce, dovádění s klauny a také vystoupení zpěváka Marka Ztraceného.

V DKMO proběhl šachový festival OPEN Orlová 2015

5. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Poslední květnový týden probíhal v kulturním domě mezinárodní šachový festival OPEN Orlová. Ten si již vybudoval stabilní pozici v nabitém turnajovém kalendáři a rok od roku se ho zúčastňuje větší počet hráčů. Letošní ročník opět nabídl turnaj v rapidu, klání v bleskovém šachu, otevřený turnaj a turnaj velmistrů. Navíc pokořil i jeden rekord, a to v počtu zúčastněných národností.

Na staré radnici se slavila zlatá svatba

5. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Manželé Milena a Josef Berní oslavili 22. května půl století společného života. Svůj svatební slib přitom stvrdili o den později v obřadní síni staré radnice. V čem spočívá tajemství jejich spokojeného manželství, které trvá už 50 let, vám prozradíme v následující reportáži.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více