Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 6. 6. 2015

5. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

1. Akademie MŠ K. Dvořáčka
2. Nejlepší studenti z Orlové
3. Mistrovství světa v holandském billiardu

Orlová našla další mladé talenty

5. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Koncem minulého měsíce se v domě dětí a mládeže konal 2. ročník soutěže Orlová hledá talent, kterou uspořádal Dětský parlament. V soutěži se představilo 18 odvážlivců, kteří buď zpívali, nebo tančili. Oproti předchozímu ročníku se letos soutěžilo v mladší a starší kategorii. Ani tato skutečnost ale porotě rozhodování příliš neusnadnila.

Na ulici Mládí vyrostla nejen venkovní posilovna

2. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Zahrada, která obklopuje budovu denního zařízení Duha, prošla v minulých měsících rekonstrukcí. Díky tomu je nyní pěkně upravená, nově vybavená a přizpůsobená zdravotně postiženým lidem všech věkových kategorií. V areálu vyrostla venkovní posilovna, altán s posezením i dětské hřiště s pískovištěm a herními prvky.

Orlovský jarmark bude letos v letním kině

2. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

V sobotu 13. června proběhne v areálu letního kina Orlovský jarmark a my vám v následující reportáži prozradíme, na jaký program se letos můžete těšit.

Aktuálně z Orlové 2. 6. 2015

2. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Základní škola Ke Studánce pořádá oslavy ke svému 30. výročí. Oslavy pro širokou veřejnost budou probíhat v sobotu 6. června v areálu školy. Návštěvníci se mohou těšit na sportovní hry, skákací hrad, koníky, ukázku zbraní a kolo štěstí. Součástí akce bude i komentovaná prohlídka školy. YMCA slaví 25 let od obnovení činnosti. Oslavy budou probíhat od 4. do 7. června. Ve čtvrtek v 18 hodin se v domě kulury koná přednáška o této organizaci, v pátek ve 14 hodin začíná zábavné odpoledne ve Spirále, v sobotu se v Husově domě koná koncert, který začíná v 17 hodin, a v neděli je na programu táborák.

Škola Mládí si svůj Barevný týden užila

2. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Třetí květnové pondělí odstartoval na Základní škole Mládí další ročník Barevného týdne. Každý den tak žáci chodili oblečení v předem vyhlášené barvě a současně si přinesli i co nejvíce věcí, kterými svůj oděv doladili. Touto akcí škola každoročně utužuje třídní kolektivy a žáci i učitelé při ní vždy zažijí spoustu legrace.

Fotbalová Slavia uspořádala další Den s fotbalem

2. června 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Fotbalový klub Slávia Orlová se letos opět připojil k projektu Měsíc náborů a 18. května uspořádal ve sportovním areálu Den s fotbalem. Děti, které se chtějí věnovat nejrozšířenějšímu a nejpopulárnějšímu sportu na světě, tak měly příležitost vyzkoušet si, co kopaná obnáší, a stát se součástí místního fotbalového klubu.

Také Orlová už má své workoutové hřiště

29. května 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Také Orlová už má své workoutové hřiště. To vyrostlo koncem loňského roku v blízkosti Základní školy Školní a ve čtvrtek 21. května bylo oficiálně otevřeno. Slavnostní akt doprovázela praktická ukázka toho, co vše lze na novém hřišti dělat. O zajímavé představení se postaral tým Workout Karviná.

Děti s hendikepem a jejich rodiče mají klub ve Spirále

29. května 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Kudy kam...??? Tak se jmenuje klub pro děti s hendikepem a jejich rodiče, jehož činnost se právě rozbíhá v orlovské Spirále. Klub je zatím ve zkušebním provozu, k jeho slavnostnímu otevření dojde 25. června. Už teď ale mohou návštěvníci využívat nově zrekonstruovanou sportovní hernu, relaxační místnost a samozřejmě zahradu.

Aktuálně z Orlové 30. 5. 2015

29. května 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

V pondělí 1. června se v areálu letního kina uskuteční celoměstský Den Dětí. Program začíná o půl třetí odpoledne, kdy budou připraveny různé atrakce a dovednostní soutěže. V 16 hodin proběhne slavnostní zahájení. Hned poté se děti mohou těšit na Klaunskou show. Vrcholem programu bude vystoupení českého zpěváka Marka Ztraceného, které začíná v 17 hodin.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více