Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Na turnaji v malé kopané si poprvé zahrály i ženy

12. května 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Na umělé trávě ve sportovním areálu se v pátek odehrál turnaj v malé kopané. Ten uspořádal sportovní klub Sporting Orlová, který ve městě vznikl zhruba před dvěma lety. Kromě obvyklého klání mužů se letos poprvé uskutečnil i turnaj žen. V případě domácího ženského týmu se přitom jednalo o turnajovou premiéru.

Kanalizace bude uvedena do provozu v polovině roku

9. května 2015 11:11 | Orlová | David Stejskal

Vady a nedodělky, s kterými město převzalo stavbu kanalizace, byly odstraněny a z radnice už odešla žádost o kolaudační souhlas s jejím užíváním. Připojování nemovitostí na vybudovanou kanalizační síť se předpokládá v polovině roku, více než třetina vlastníků dotčených domů však stále nemá vyřízený územní souhlas na vybudování kanalizační přípojky.

Běh Osvobození ovládli Poláci, rekord ale zůstal doma

9. května 2015 11:11 | Orlová | David Stejskal

Běh Osvobození je další událostí, kterou si Orlová připomíná výročí konce 2. světové války a osvobození města. Tento sportovní svátek je přitom věnován hlavně žákům základních a středních škol, kteří se každoročně setkávají na zhruba dvoukilometrové trati.

V Doubravě se vzpomínalo na oběti důlního neštěstí

9. května 2015 11:11 | Orlová | David Stejskal

Na doubravském hřbitově proběhl ve čtvrtek pietní akt, kterým si přítomní připomněli 30. výročí tragického důlního neštěstí. K tomu došlo 7. května roku 1985 v dobývacím prostoru Dolu Doubrava a zahynulo při něm 25 horníků.

Absolventský koncert hudebního oboru

9. května 2015 11:11 | Orlová | David Stejskal

V koncertním sále Základní umělecké školy J. R. Míši se v úterý odehrál první z koncertů letošních absolventů. Jednalo se o vystoupení žáků hudebního oboru, kteří zpívali, hráli na klavír, keyboard a trubku. Vystoupilo 5 absolventek I. stupně studia a jeden absolvent II. stupně studia.

Lidé si připomněli 70. výročí osvobození Orlové

5. května 2015 16:47 | Orlová | David Stejskal

Dvěma pietními akty si orlovská veřejnost připomněla 70. výročí konce nejhrůznějšího válečného konfliktu v dějinách lidstva. V neděli se konala vzpomínková akce ve staré Orlové, a to u pomníků na hřbitově. V úterý se lidé sešli u Památníků padlých na ulici U Kapličky v Orlové-Lutyni.

29. ročník Gracie ovládla Běloruska Amialiusiková

5. května 2015 16:47 | Orlová | David Stejskal

Od čtvrtku do neděle probíhal 29. ročník Mezinárodního cyklistického závodu žen Grácia Orlová. Závěrečná etapa orlovskými okruhy pořadí na vedoucích pozicích zásadně nezměnila. Závod ovládly cyklistky z německého profi týmu Velosio SRAM Pro, který reprezentovala i celková vítězka Běloruska Alena Amjaljusiková.

KPSO uspořádal výstavu k 70. výročí ukončení války

5. května 2015 16:46 | Orlová | David Stejskal

Klub přátel staré Orlové zve na výstavu, kterou uspořádal k 70. výročí konce 2. světové války. Unikátní expozice mapuje události, které zanechaly smutnou stopu v dějinách Československé republiky, a současně návštěvníkům připomíná, že život v míru není samozřejmostí ani v dnešní době.

Koncert k 70. výročí osvobození Orlové

5. května 2015 16:44 | Orlová | David Stejskal

V pondělí se v kulturním domě odehrál slavnostní koncert Janáčkovy filharmonie Ostrava, a to u příležitosti 70. výročí osvobození Orlové. Programem vzdal orchestr hold ruským osvoboditelům i statečnosti československých vojáků. Zazněla přehedra k opeře Ruslan a Ludmila od ruského skladatele Glinky, šestá symfonie Antonína Dvořáka a Prokofjevův druhý klavírní koncert.

Studenti GOA oslavili svůj druhý společný Majáles

1. května 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Poslední dubnový den patří už tradičně Majálesu gymnázia a obchodní akademie. Letošní ročník se nesl v duchu počítačových her a studenti ho opět pojali velmi originálně. O jejich kreativitě se mohl přesvědčit každý, kdo kolem poledne procházel hlavní třídou nebo lutyňským náměstím.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více