Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Ke Dni Země proběhla řada zajímavých akcí

24. dubna 2015 13:53 | Orlová | David Stejskal

Orlovské školy i volnočasové organizace dětem každoročně připomínají Den Země, který připadá na 22. dubna. U této příležitosti pořádají řadu ekologicky motivovaných akcí. S naší kamerou jsme letos opět nechyběli u těch nejzajímavějších a vy se teď podívejte, které to byly.

Lidé opět podpořili sbírku dětského oblečení

21. dubna 2015 14:10 | Orlová | David Stejskal

Odbor sociální a zdravotní uspořádal další humanitární sbírku dětského oblečení, lůžkovin a hraček. Sbírka probíhala od čtvrtku do soboty a opět se setkala s poměrně slušným ohlasem. Nasbírané šatstvo bude využito pro potřeby sociálně slabých rodin s dětmi.

Petřvald vyměnil místostarostu a dva radní

21. dubna 2015 14:09 | Orlová | David Stejskal

V Petřvaldu proběhlo v pondělí mimořádné zasedání zastupitelstva, jehož výsledkem je rozpad koalice a převrat ve vedení města. Hnutí ANO 2011 přišlo o post místostarosty, který dosud zastával Rostislav Balwar, a také o další dva členy městské rady. Novým místostarostou byl zvolen sociální demokrat Petr Dvořáček.

Aktuálně z Orlové 21. 4. 2015

21. dubna 2015 14:08 | Orlová | David Stejskal

1. Omezení provozu na OSZ
2. Tradiční Orlovský slet čarodějnic a čarodějů
3. Pietní akty

V Orlové proběhl 2. ročník akce Ukliďme Česko!

21. dubna 2015 14:08 | Orlová | David Stejskal

V sobotu v Orlové proběhl 2. ročník dobrovolnické akce Ukliďme Česko! Do úklidu se tentokrát zapojilo 22 dobrovolníků, kteří uklízeli v celkem 8 vytipovaných lokalitách. Dobrovolníci opět pracovali celé dopoledne a od dobrého úmyslu je neodradilo ani chladné počasí.

Děti ze školy U Kapličky se naučily správně padat

21. dubna 2015 14:06 | Orlová | David Stejskal

Karvinští policisté z oddělení prevence a tisku uspořádali v Orlové další preventivní akci. Tentokrát se zaměřili na žáky prvního stupně základních škol, které seznámili s bezpečnostními zásadami při jízdě na kolečkových bruslích.

V Orlové proběhl 2. ročník akce Ukliďme Česko!

20. dubna 2015 12:09 | Orlová | David Stejskal

V sobotu v Orlové proběhl 2. ročník dobrovolnické akce Ukliďme Česko! Do úklidu se tentokrát zapojilo 22 dobrovolníků, kteří uklízeli v celkem 8 vytipovaných lokalitách. Dobrovolníci opět pracovali celé dopoledne a od dobrého úmyslu je neodradilo ani chladné počasí.

Lidé chtějí bezpečný lesopark a nový strategický plán

17. dubna 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Ve čtvrtek proběhlo veřejné projednávání plánu zdraví známé jako Fórum Zdravého města. V kulturním domě se sešlo několik desítek lidí, kteří společně definovali nejpalčivější problémy města, jejichž řešení považují v následujícím období za prioritní.

Do mateřských škol bylo zapsáno méně dětí než loni

17. dubna 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

V úterý probíhal ve všech orlovských školkách jednotný zápis. Ty teď mají 30 dní na vyhodnocení žádostí. Největší městskou školku překvapil velký zájem o zapsání dvouletých dětí, celkově bylo ale podáno nejméně žádostí za poslední tři roky.

Den zdraví nabídl bezplatná vyšetření i poradenství

17. dubna 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Prevence není nikdy dost, a proto se v orlovské nemocnici každoročně koná Den zdraví. Ten letošní proběhl ve středu a opět lidem nabídl možnost absolvovat několik preventivních vyšetření najednou. Návštěvníci mohli využít i služeb specializovaného poradenství a informovat se o nových trendech v léčbě různých onemocnění.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více