Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Město nabízí k pronájmu pavilony bývalé ZŠ Polní

7. dubna 2015 15:59 | Orlová | David Stejskal

Město nabízí k pronájmu osm pavilonů bývalé základní školy na ulici Polní. Ta je od poloviny loňského roku prázdná, protože žáci se speciálními vzdělávacími potřebami se od září učí v zkrekonstrované škole na ulici Slezské.

Policisté varovali občany před vychytralými kapsáři

7. dubna 2015 15:58 | Orlová | David Stejskal

Karvinští policisté uspořádali těsně před Velikonocemi preventivní akci v nákupním středisku v centru Orlové. Občanům kladli na srdce, aby byli obezřetní a měli své osobní věci neustále pod kontrolou. Kapsáři jsou totiž většinou tam, kde je lidé nejméně čekají, a sebemenší nepozornost dokážou okamžitě využít.

Aktuálně z Orlové 7. 4. 2015

7. dubna 2015 15:56 | Orlová | David Stejskal

1. Hornická stávka
2. Výročí Husova úmrtí

Škola U Kapličky uspořádala talentovou soutěž

7. dubna 2015 15:53 | Orlová | David Stejskal

Poslední školní den před nástupem velikonočních prázdnin si žáci a učitelé ze základní školy U Kapličky zpestřili talentovou soutěží. Ta se letos konala už počtvrté a žáci, kteří rádi zpívají, tančí nebo hrají na hudební nástroje si účast opět nenechali ujít. Celá škola tak zažila zábavné dopoledne plné zajímavých vystoupení.

Budova sociálních služeb prošla velkou rekonstrukcí

4. dubna 2015 10:54 | Orlová | David Stejskal

Budova Sociálních služeb města Orlové prošla v minulých měsících náročnou rekonstrukcí. Výsledkem je zateplený objekt s novými okny a fasádou, útulný a moderně vybavený interiér a zahrada s posezením a venkovní posilovnou.

DKMO přivítal jaro velikonoční výstavou a jarmarkem

4. dubna 2015 10:51 | Orlová | David Stejskal

Celý pracovní týden probíhala v kulturním domě velikonoční výstava, kterou ještě zpestřil středeční jarmark. Obě akce pořádané u příležitosti jarních svátků jsou už tradičně oslavou lidské zručnosti, tvořivosti a originality.

Děti ze školky Okružní potěšily pacienty LDN

4. dubna 2015 10:49 | Orlová | David Stejskal

Na oslavu velikonočních svátků se nezapomíná ani v léčebně dlouhodobě nemocných. Příchod jara pacientům zpříjemnily děti z mateřské školky Okružní, které si připravily vystoupení plné písniček, říkanek a tanečků. Chlapci samozrejmě nezapomněli na pomlázku, aby se pacientky brzy uzdravily a mohly se vrátit domů ke svým blízkým.

Prvňáčci ze školy Školní přivítali jaro v muzeu

4. dubna 2015 10:48 | Orlová | David Stejskal

V tvořivou dílnu na výrobu jarních dekorací se ve středu proměnilo Muzeum Těšínska. Výstavní síň navštívili prvňáčci ze základní školy Školní, kteří si kromě tvoření připomněli i jarní zvyky dodržované v dobách minulých.

Vedení města ocenilo nejlepší pedagogické pracovníky

31. března 2015 16:10 | Orlová | David Stejskal

Ředitelé mateřských, základních a středních škol každoročně navrhují nejlepší pedagogické pracovníky ze svých řad, kteří jsou pak oceňování vedením města. Nejinak tomu bylo i letos. Slavnostní akt k poctě učitelů se uskutečnil začátkem týdne v obřadní síni staré radnice.

ADRA Havířov zve na školení zájemce o dobrovolnictví

31. března 2015 16:04 | Orlová | David Stejskal

Centrum ADRA Havířov hledá dobrovolníky, kteří zpříjemní dlouhé chvíle seniorům a dlouhodobě nemocným pacientům orlovské nemocnice. Každý, kdo chce poskytnout svůj volný čas, energii, vědomosti a dovednosti druhým, je srdečně zván na školení dobrovolníků, které se koná už příští týden.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více