Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Předškoláci poslouchali Policejní pohádky

17. dubna 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Prevencí kriminality se karvinští policisté zabývají už několik let a z jejich zkušeností vyplývá, že preventivní akce jsou velmi důležité i v případě našich nejmenších. Proto teď policisté z oddělení prevence a tisku obcházejí školy a školky v celém regionu a čtou dětem Policejní pohádky, které vycházejí ze skutečných případů.

Lidé chtějí bezpečný lesopark a nový strategický plán

17. dubna 2015 11:18 | Orlová | David Stejskal

Ve čtvrtek v Orlové proběhlo veřejné projednávání plánu zdraví známé jako Fórum Zdravého města. V kulturním domě se sešlo několik desítek lidí, kteří společně definovali nejpalčivější problémy města. Z těch pak vybrali deset záležitostí, jejichž řešení považují v následujícím období za prioritní.

Na zimním stadionu byl zahájen provoz in-line plochy

14. dubna 2015 15:29 | Orlová | David Stejskal

Obyvatelům Orlové i okolních měst se od nynějška nabízí nové sportoviště. Jedná se o in-line plochu, která nahradila kluziště na zimním stadionu. In-line plochu provozuje městská akciová společnost Služby města Orlové a lze ji využívat denně od 7 do 22 hodin. Toto sportoviště bude lidem k dispozici až do poloviny července.

Farní sbor ČCE uspořádal Den pro Mistra Jana

14. dubna 2015 15:29 | Orlová | David Stejskal

V letošním roce uplyne 600 let od smrti Mistra Jana Husa, a přestože toto významné výročí připadá až na 6. červenec, v Orlové se vzpomínková akce odehrála už minulou neděli. Den pro Mistra Jana uspořádal Farní sbor Českobratrské církve evangelické a pozvání neodmítla ani emeritní olomoucká biskupka Církve československé husitské Jana Šilerová.

Aktuálně z Orlové 14. 4. 2015

14. dubna 2015 15:25 | Orlová | David Stejskal

1. Další číslo ON
2. Omezení provozu na Odb. sociálním a zdravotním
3. Fórum Zdravého města
4. Humanitární sbírka
5. Značení jízdních kol
6. Úspěch orlovské capoeiry
7. Výsledky soutěže o nejkrásnější květ
8. Den Země

Šachový tým dospělých odehrál poslední kolo 1. ligy

14. dubna 2015 15:25 | Orlová | David Stejskal

Koncem minulého týdne se v klubovně šachového oddílu SK Slávia Orlová odehrálo závěrečné kolo 1. ligy dospělých. Domácí šachisté, kteří hrají ve východní divizi, se utkali s týmem Lokomotiva Brno A. Jak se jim v neděli dařilo a jak hodnotí uplynulou sezónu, vám prozradíme v poslední dnešní reportáži.

Na ministerstvu se opět jednalo o opravě náměstí

10. dubna 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Začneme zprávou o humanizaci a revitalizaci centra Orlové-Lutyně. Na ministerstvu financí totiž proběhlo další jednání o realizaci tohoto projektu.

Starosta se setkal s občany Poruby

10. dubna 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

V polovině týdne proběhlo v tělocvičně školy Jarní setkání starosty s občany Orlové-Poruby. Vysoká účast byla opět důkazem toho, že i obyvatelé této lokality mají na srdci různé problémy a jejich řešení jim není lhostejné.

V Majáku se slavil Mezinárodní den Romů

10. dubna 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

V komunitním centru Maják se ve středu slavil Mezinárodní den Romů. Na přípravě akce, kterou si nenechalo ujít zhruba 150 návštěvníků, se podílelo několik organizací a výsledkem bylo zábavné odpoledne plné soutěží, tvořivých aktivit a dobré muziky.

Školka v Lutyňské ulici nabízí rodinné prostředí

10. dubna 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Teď se společně podíváme do školky s polským vyučovacím jazykem, čímž uzavřeme seriál věnovaný profilům orlovských mateřinek. Ten jsme pro vás vysílali záměrně před jednotným zápisem, který se koná už v úterý 14. dubna.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více