Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 31. 3. 2015

31. března 2015 16:02 | Orlová | David Stejskal

1. Změny na parkovištích
2. Velikonoční výstava
3. Vyšlo další číslo Orlovských novin

Malí Orlíci mají za sebou povedenou sezónu

31. března 2015 16:01 | Orlová | David Stejskal

V sobotu se na zimním stadionu odehrál hokejový turnaj přípravek, kterého se samozřejmě zúčastnili i malí Orlíci. Ti předvedli kvalitní výkon a úspěšně tak zakončili uplynulou sezónu.

V DDM se oceňovalo za propagaci a reprezentaci města

27. března 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Konec března patří už tradičně slavnostnímu setkání, na kterém jsou oceněny významné osobnosti a úspěšné kolektivy z oblasti kultury, sportu a práce s dětmi a mládeží. Ocenění se každoročně udělují všem, kteří se významnou měrou zasloužili o propagaci města a jeho příkladnou reprezentaci.

V domě kultury soutěžily dětské pěvecké sbory

27. března 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

V kulturním domě se v úterý a ve středu odehrála krajská postupová přehlídka dětských pěveckých sborů. Tu tradičně pořádá Sborové a instrumentální studio, které působí při Základní škole Karla Dvořáčka.

Děti ze školy Mládí zdolávaly opičí dráhu

27. března 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Škola Mládí zažila v úterý zábavné sportovní odpoledne. Hlavním bodem programu byl závod postavený na principech opičí dráhy, který prověřil všestranné pohybové nadání zúčastněných žáků.

Prvňáčci byli slavnostně pasováni na čtenáře

27. března 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Během března, měsíce čtenářů, nezapomíná knihovna ani na prvňáčky, kteří jsou v tomto období slavnostně pasováni na čtenáře. Pasování se stejně jako v přechozích letech ujal Král pohádkové říše a jako dárek obdrželi novopečení návštěvníci knihovny vlastní čtenářskou průkazku.

Klubům, spolkům a organizacím byly schváleny dotace

24. března 2015 15:30 | Orlová | David Stejskal

V pondělí proběhlo mimořádné zasedání zastupitelstva, které projednalo materiály k poskytování neinvestičních dotací z městského rozpočtu. Zastupitelé tak vyhověli především prosbám sportovních klubů a oddílů, které jsou od začátku roku odkázány na vlastní finanční prostředky. Dřívější schválení dotací je ale přínosem i pro spolky působící v oblasti kultury a zájmové činnosti.

Bude v Orlové přírodní koupaliště?

24. března 2015 15:29 | Orlová | David Stejskal

Letní koupaliště, které je už několik let z bezpečnostních důvodů uzavřeno, patří k nejožehavějším tématům orlovského veřejného života. Jednou z možností řešení problému by mohla být výstavba přírodního koupaliště. A právě na toto téma se v bývalé obřadní síni lutyňské radnice uskutečnilo diskuzní setkání s kvalifikovaným stavitelem koupacích jezírek Michalem Vránkem.

Aktuálně z Orlové 24. 3. 2015

24. března 2015 15:27 | Orlová | David Stejskal

1. Noční kontroly PČR Karviná
2. Adaptační odpoledne s pohádkou ve Spirále
3. Dopoledne s Andersenem

V DKMO se představily smyčcové soubory a orchestry

24. března 2015 15:26 | Orlová | David Stejskal

V domě kultury se minulý čtvrtek odehrála další hudební událost. Tentokrát se jednalo o krajské kolo soutěže ve hře smyčcových souborů a orchestrů ze základních uměleckých škol. V soutěži, která probíhala pod záštitou ministerstva školství, se představilo celkem 9 smyčcových souborů a 3 žákovské orchestry.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více