Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

MŠ Čtyřlístek dbá na samostatnost a zdravé sebevědomí

14. března 2015 10:18 | Orlová | David Stejskal

Teď tady máme pokračování seriálu, který se věnuje profilům mateřských škol. Dnes se společně podíváme do soukromé školky Čtyřlístek, která se nachází na ulici Kapitána Jaroše v Orlové-Lutyni.

Vesna se u příležitosti MDŽ proměnila v cukrárnu

14. března 2015 10:17 | Orlová | David Stejskal

Domov Vesna se uprostřed týdne proměnil v jednu velkou cukrárnu, a to u příležitosti oslavy Mezinárodního dne žen. Tu si nenechali ujít seniorky, ale i senioři z různých sociálních zařízení, které ve městě působí.

Cílenou a vědomou změnou písma lze změnit život

14. března 2015 10:15 | Orlová | David Stejskal

V poslední dnešní reportáži vás seznámíme s grafoterapií. Tato metoda odkazuje na skutečnost, že díky změně písma se člověk může zbavit strachů, které ho sužují, a naučit se využívat svůj potenciál naplno.

V Karviné byli oceněni nejlepší muži zákona

10. března 2015 15:15 | Orlová | David Stejskal

Nejlepší muži zákona sloužící na Karvinsku získali před zraky svých kolegů významná ocenění na slavnostní události nazvané Policista roku. Vyznamenáni byli za výjimečné činy, či za kvalitní práci v různých odvětvích policejní profese, kterou v minulém roce vykonali. Ocenění a odměnu si odnesli i dva policisté působící v Orlové.

Orlová hostila republikový šampionát v krasobruslení

10. března 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Od pátku až do neděle hostila Orlová Mistrovství České republiky v krasobruslení. Jednalo se o šampionát žákovských kategorií, na kterém se předvedlo 110 sólistů a tři taneční páry. Domácí klub, který mistrovství organizoval poprvé v historii, reprezentovalo 5 závodníků.

Aktuálně z Orlové 10. 3. 2015

10. března 2015 15:11 | Orlová | David Stejskal

1. Krádež v rodinném domě
2. Přednáška v MěK
3. Miss Orlová
4. Expediční kamera

Orlovští Orli skončili v krajské lize na 2. místě

10. března 2015 15:10 | Orlová | David Stejskal

A na zimním stadionu ještě zůstaneme. Orlovští Orli totiž v pátek odehráli poslední utkání letošní sezóny. Na domácím ledě hostili celek Krnova a papírově slabšího soupeře porazili 5:3. Ani třetí výhra v řadě už ale Orlům k vítězství v krajské lize nepomohla.

Sběrny už nesmí platit za kovy hotově

6. března 2015 17:28 | Orlová | David Stejskal

V neděli 1. března vstoupila v platnost vyhláška, která zakazuje platit za kovy ve sběrnách druhotných surovin hotově. Místo peněz vyplácených přímo ve sběrně se teď částky za vykoupený kov posílají na účet nebo prostřednictvím poštovní poukázky.

Mateřská školka Orlík vede děti hlavně k pohybu

6. března 2015 17:27 | Orlová | David Stejskal

Dnes opět pokračujeme v seriálu věnovanému profilům mateřských škol a v následující reportáži vás zavedeme do soukromé mateřinky Orlík, která se nachází na ulici Kosmonautů v Orlové-Porubě.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více