Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Také v Orlové se rozdávalo Betlémské světlo

23. prosince 2014 14:28 | Orlová | David Stejskal

V sobotu 13. prosince se uskutečnila každoroční cesta Betlémského světla z Vídně do Brna. O týden později začali skauti plamínek rozvážet do všech koutů republiky a během poslední adventní neděle si pro něj mohli přijít i obyvatelé Orlové.

Vánoční přání vedení města 2014

23. prosince 2014 14:28 | Orlová | David Stejskal

Vánoční přání vedení města je jednou z tradic Orlovského expresu a ani letos tomu nebude jinak.

Aktuálně z Orlové 23. 12. 2014

23. prosince 2014 14:28 | Orlová | David Stejskal

1. Bezplatné parkování v centru města
2. Bohoslužby v Orlové
3. Na Silvestra je MěÚ uzavřen
4. Orlované mohou přivítat příchod Nového roku společně

Pacienti LDN zažili kouzelnou vánoční besídku

23. prosince 2014 14:28 | Orlová | David Stejskal

Doslova kouzelnou vánoční besídku zažili pacienti Léčebny dlouhodobě nemocných. Letos je totiž přišla pobavit kouzelnice Radana Vozňáková, která ovládá hned několik druhů magie.

Školáci a předškoláci zazpívali na Vánočním koncertu

23. prosince 2014 14:28 | Orlová | David Stejskal

V domě kultury se odehrál Vánoční koncert mateřské a základní školy Karla Dvořáčka. Představily se na něm všechny pěvecké sbory a zpívali i učitelé.

Lidé v nouzi obdrželi vánoční balíčky plné potravin

19. prosince 2014 15:46 | Orlová | David Stejskal

Lidem, kteří žijí v nepříznivých životních podmínkách, byly v polovině týdne předány vánoční balíčky. Ty obsahovaly především trvanlivé potraviny, kterými Orlované přispěli do potravinové sbírky.

Divadlo Aplaus se uvedlo komedií Vánoční prázdniny

19. prosince 2014 15:45 | Orlová | David Stejskal

Tradiční vánoční vystoupení s netradiční divadelní komedií uspořádal pro školáky i veřejnost dům dětí a mládeže. Vtipem nabitá činohra byla určena především teenagerům, pobavila ale i dospělé a menší děti.

Aktuálně z Orlové 19. 12. 2014

19. prosince 2014 15:40 | Orlová | David Stejskal

1. Policie pátrá
2. Změny na parkovištích v centru města
3. MěÚ je na Silvestra uzavřen
4. Orlované mohou přivítat příchod Nového roku společně

Děti si v muzeu připomněly tradice Vánoc

19. prosince 2014 15:40 | Orlová | David Stejskal

Tradice Vánoc. Tak se jmenovala interaktivní beseda, kterou pro žáky základních škol uspořádaly pracovnice Muzea Těšínska. Na besedě si děti připomněly adventní a vánoční zvyky a některé z nich si rovnou i vyzkoušely.

Orlované si opět společně zazpívali koledy

19. prosince 2014 15:36 | Orlová | David Stejskal

Akce Česko zpívá koledy se těší čím dál větší oblibě. A platí to i v Orlové, kde se letos už potřetí zpívalo před domem kultury. Společné zpívání koled opět podpořily dětské a mládežnické pěvecké sbory i několik desítek občanů. Šest vánočních koled zkrátka spojilo všechny generace Orlovanů.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více