Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Vánoční výstava se pyšní perníkovým městečkem

9. prosince 2014 15:45 | Orlová | David Stejskal

Od pondělka do pátku se v galerii kulturního domu koná tradiční vánoční výstava. Ta letos láká především na městečko z medového perníku. K vidění a k nákupu jsou ale i další originální výrobky, které jsou výsledkem poctivé ruční práce.

Aktuálně z Orlové 9. 12. 2014

9. prosince 2014 15:43 | Orlová | David Stejskal

Vypouštění balónků s přaním k Ježíškovi již 12. 12. 2014

Mikulášský rej byl plný písniček a tanečků

9. prosince 2014 15:43 | Orlová | David Stejskal

Mikulášský rej plný písniček a tanečků uspořádalo pro děti město Orlová. Na všechny účastníky v masce čekal sladký balíček a ti, kteří si dali s přípravou kostýmu největší práci, si navíc odnesli i hodnotné ceny.

Maturanti zjistili, jak probíhají pracovní pohovory

9. prosince 2014 15:41 | Orlová | David Stejskal

V reportáži vás zavedeme na obchodní akademii, kde proběhl další ročník akce nazvané Konkurz pro tebe. Budoucí maturanti se fiktivně přihlásili na různé pracovní pozice a vyzkoušeli si, jak probíhají pracovní pohovory.

Dominantou vánoční výstavy bude perníkové městečko

5. prosince 2014 15:09 | Orlová | David Stejskal

Už v pondělí 8. prosince začíná v domě kultury tradiční vánoční výstava. Její dominantou bude letos poprvé městečko z medového perníku. Jak unikátní dílo vznikalo, jsme pro vás zachytili v první dnešní reportáži.

Za dětmi z MŠ a ZŠ K. Dvořáčka přišel Mikuláš

5. prosince 2014 15:09 | Orlová | David Stejskal

Děti ze školy a školky Karla Dvořáčka navštívil ve čtvrtek Mikuláš. Ještě před nadílkou ale zazněly vánoční koledy v podání dětských pěveckých sborů a o zábavou nabitý program se postaral Dětský parlament.

Aktuálně z Orlové 5. 12. 2014

5. prosince 2014 15:09 | Orlová | David Stejskal

Z výtahu panelového domu na ulici Osvobození byla 13. listopadu kolem půl osmé večerní odcizena průmyslová kamera. Na posledních záběrech kamery z výtahu je zachycena mladá žena ve věku okolo 20 let. Policie žádá svědky, kteří slečnu ze záběrů poznali, aby se přihlásili. Volat lze na číslo 947 734 781 nebo linku 158.
*
Ve středu 10. prosince se ve velkém sále domu kultury koná 2. zasedání Zastupitelstva města Orlová. Veřejná schůze zastupitelů začíná v 9 hodin.

Muzeum Těšínska se proměnilo v adventní dílnu

5. prosince 2014 15:09 | Orlová | David Stejskal

V adventní dílnu se ve středu proměnila výstavní síň Muzea Těšínska v Orlové. Žáci 9. ročníku ze základní školy Ke Studánce tam totiž vyráběli vánoční koule s výšivkou. Jak se výrobky budoucím středoškolákům podařily, vám ukážeme v následující reportáži.

V katolickém kostele zazpívala nejen Petra Janů

5. prosince 2014 15:09 | Orlová | David Stejskal

Adventní čas zpestřila obyvatelům Orlové další stálice české hudební scény. Farní kostel Narození Panny Marie totiž rozezněl hlas Petry Janů. Koncert uspořádalo občanské sdružení Madleine v rámci projektu Děti dětem. Výtěžek z koncertu použije sdružení na jakoukoliv činnost, která vykouzlí opuštěným dětem úsměv na rtech.

Rozsvícením stromu zahájili Orlované předvánoční čas

2. prosince 2014 15:43 | Orlová | David Stejskal

První prosinec je v Orlové už třetím rokem spojován s rozsvícením vánočního stromu, přičemž tato mladá tradice je čím dál tím oblíbenější. Každý rok ji totiž podpoří pěvecké hvězdy české popové scény. Letos to byli Pavel Vítek a Tereza Kerndlová.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více