Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Výstava starých hraček nadchla děti i dospělé

2. prosince 2014 15:43 | Orlová | David Stejskal

Babičko, dědečku, hrajte si s námi! Takový název nesla výstava starých hraček, kterou koncem minulého týdne uspořádal Polský kulturně-osvětový svaz a škola s polským vyučovacím jazykem. Netradiční vernisáž jsme pro vás zachytili v následující reportáži.

V předvečer adventu zavítal do Orlové Laďa Kerndl

2. prosince 2014 15:42 | Orlová | David Stejskal

Nejznámější filmové melodie od světových autorů, ale i vánoční písně rozezněly v sobotu evangelický kostel ve staré Orlové. V předvečer adventu tam totiž vystoupil Laďa Kerndl s orchestrem. Výtěžek z koncertu, který přilákal několik stovek lidí, bude věnován na finančně náročnou restauraci lustrů.

Orlovská piruetka má za sebou 3. ročník

2. prosince 2014 15:42 | Orlová | David Stejskal

Poslední dnešní reportáž potěší zejména milovníky krásného bruslení. Na zimním stadionu v Orlové se totiž poslední listopadovou sobotu konal 3. ročník Orlovské piruetky a my jsme si ho s kamerou nenechali ujít.

Evangelický kostel nabídne větší pohodlí

28. listopadu 2014 15:24 | Orlová | David Stejskal

Návštěvníci evangelického kostela se mohou těšit jak na větší pohodlí, tak na několik adventních koncertů. V první dnešní reportáži vám všechny novinky prozradíme a také vás pozveme na dvě akce, kterými kostel zahájí adventní čas.

Seniory z Lazů navštívila první dáma

28. listopadu 2014 15:23 | Orlová | David Stejskal

Domov pro seniory Slezské humanity v Orlové-Lazích přivítal ve středu vzácné hosty. Navštívila ho totiž první dáma Ivana Zemanová, kterou během dvoudenní návštěvy po kraji doprovázela i manželka hejtmana Martina Nováková.

Aktuálně z Orlové 28. 11. 2014

28. listopadu 2014 15:23 | Orlová | David Stejskal

Potravinová sbírka

Muzeum Těšínska zahájilo advent besedou

28. listopadu 2014 15:22 | Orlová | David Stejskal

Besedu o smyslu adventního období uspořádalo v úterý Muzeum Těšínska. O tradicích, ale i životních hodnotách, přednášel posluchačům pastor Slezské církve evangelické Vladislav Škandera.

Vánoční strom letos rozsvítí Vítek a Kerndlová

28. listopadu 2014 15:20 | Orlová | David Stejskal

První prosincové odpoledne bude na náměstí před lutyňskou radnicí rozsvícen vánoční strom. A jak již bývá zvykem, tento slavnostní akt doprovodí svým vystoupením hvězdy českého popu, pěvecké sbory i začínající nadějní zpěváci.

V Orlové se prezentovalo přes čtyřicet škol

25. listopadu 2014 14:13 | Orlová | David Stejskal

Přes čtyři desítky škol z celého kraje představily své studijní obory na už tradiční akci nazvané Volba povolání. Tu každoročně pořádá Informační a poradenské středisko pro volbu povolání Úřadu práce v Karviné.

Bývalého radního Chwajola vyznamenal polský prezident

25. listopadu 2014 14:12 | Orlová | David Stejskal

Bývalého orlovského radního a dlouholetého předsedu Výboru pro národnostní menšiny Bohuslava Chwajola ocenil polský prezident. Nejvyšší státní vyznamenání získal rodák z Orlové za celoživotní zásluhy o udržování polské kultury v regionu.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více