Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Host dne: Tomáš Kuča (ČSSD), starosta Orlové

25. listopadu 2014 14:01 | Orlová | David Stejskal

Orlová v letech 2014 - 2018

Sever Moravy opět ohrožuje smog

21. listopadu 2014 14:31 | Orlová | David Stejskal

Na většině měřicích stanicích v kraji byl o uplynulém víkendu opět překročen imisní limit pro polétavý prach. Začátkem tohoto týdne se kvalita ovzduší sice zlepšila, avšak v podzimním a zimním období lze zhoršení rozptylových podmínek očekávat častěji. V následující reportáži vám proto přinášíme několik rad, jak se před smogem bránit.

Školáci se proměnili v odstřelovače

21. listopadu 2014 14:31 | Orlová | David Stejskal

V lovce divoké zvěře se ve čtvrtek proměnili školáci, kteří zavítali na 1. Legionářský střelecký den. Ten se uskutečnil ve čtvrtek v domě dětí a mládeže a mnohým návštěvníkům nabídl dosud nevídaný zážitek.

Aktuálně z Orlové 21. 11. 2014

21. listopadu 2014 14:29 | Orlová | David Stejskal

1. Výbuch krbu na biolih
2. Vyšlo další číslo Orlovských novin

Vědomostní soutěž Naše město zažila jubilejní ročník

21. listopadu 2014 14:29 | Orlová | David Stejskal

Rok se s rokem sešel a opět nastal ten správný čas na uspořádání soutěže Naše město. Tu tradičně organizuje Muzeum Těšínska ve spolupráci s městem a domem dětí a mládeže.

V knihovně se probíraly změny v občanském zákoníku

21. listopadu 2014 14:28 | Orlová | David Stejskal

Základy finanční gramotnosti a nový občanský zákoník. Taková je náplň přednášek letošního ročníku Univerzity volného času. Ekonoma Vladimíra Tomaňu, který přednášel o možnostech spoření a pojištění, ale i o finančních nástrahách a rizicích, nyní vystřídala lektorka Lenka Šimerdová.

Město ocenilo účastníky spolkové výstavy

18. listopadu 2014 15:53 | Orlová | David Stejskal

V sobotu 15. listopadu proběhlo v domě kultury slavnostní vyhodnocení 19. ročníku Výstavy spolkové a klubové činnosti. Za přítomnosti vedení města byly oceněny nejlepší expozice a také spolky a jednotlivci starající se o smysluplné naplnění volného času Orlovanů.

TK Kmit přivezl mediale z mistrovství světa

18. listopadu 2014 15:52 | Orlová | David Stejskal

Dvě zlaté a stejný počet stříbrných medailí. Taková je bilance soutěžních skupin tanečního klubu Kmit, které ve svých kategoriích zabodovaly na světovém šampionátu. My jsme si s kamerou nenechali ujít velkolepou oslavu těchto úspěchů, která se konala v pátek v domě dětí a mládeže.

Aktuálně z Orlové 18. 11. 2014

18. listopadu 2014 15:52 | Orlová | David Stejskal

V podzemí Závodu Důl Karviná, v lokalitě ČSA, došlo v pátek 14. listopadu k silnému důlnímu otřesu, v důsledku kterého byli usmrceni tři zaměstnanci. K otřesu došlo krátce před polednem v okolí prorážky důlního díla zhruba 900 metrů pod zemí. V oblasti pracovalo dvanáct zaměstnanců. Neprodleně byl povolán důlní a lékařský výjezd Hlavní báňské záchranné stanice. Přivolaní záchranáři ale museli konstatovat zranění neslučitelná se životem. Příčiny události nyní šetří komise odborníků složená ze zástupců obvodního báňského úřadu, vedení Závodu Důl Karviná, společnosti OKD a odborových organizací ve spolupráci s Policií ČR.

Čeští badmintonisté bodovali na šampionátu v Orlové

18. listopadu 2014 15:50 | Orlová | David Stejskal

Od pátku až do neděle probíhalo ve sportovní hale orlovského gymnázia Mezinárodní mistrovství České republiky juniorských badmintonistů. To tradičně pořádá místní badmintonový oddíl za finanční podpory města Orlové.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více