Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Orlované si připomněli vznik první republiky

28. října 2014 12:58 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová si pietním aktem připomnělo 96. výročí vzniku samostatného československého státu. Orlované položili věnce a květiny u Památníků padlých na ulici U Kapličky v Orlové-Lutyni.

Blíží se Výstava spolkové a klubové činnosti

28. října 2014 12:57 | Orlová | David Stejskal

Ve čtvrtek 6. a v pátek 7. listopadu se uskuteční přehlídka spolků a klubů, které se starají o smysluplné naplňování volného času obyvatel města Orlové. Na výstavě s téměř dvacetiletou tradicí se opět představí přes šest desítek vystavovatelů.

Aktuálně z Orlové 28. 10. 2014

28. října 2014 12:54 | Orlová | David Stejskal

1. Vyšlo další číslo Orlovských novin
2. Ustavujicí zastupitelstvo 3. 11. 2014
3. Disco a Hip Hop soutěž
4. Den otevřených dveří ZŠ MLádí
5. Orlovská piruetka
6. Konto Orlík

Děti tráví podzimní prázdniny různorodě

28. října 2014 12:54 | Orlová | David Stejskal

Od pondělka do středy mají žáci a středoškoláci podzimní prázdniny. Na některých školách bylo ještě vyhlášeno dvoudenní ředitelské volno, a tak se děti mohou těšit na delší odpočinek. Jak stráví volné podzimní dny, odpovídali redakci žáci druhého stupně ze Základní školy K. Dvořáčka.

Strážníci a policisté prošli speciálním výcvikem

24. října 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Policisté z obvodního oddělení Orlová a strážníci městské policie se v úterý zúčastnili specializovaného semináře. Ten byl zaměřen na profesní sebeobranu, taktiku boje, poutání a používání teleskopického obušku.

Josef Springer drží v Orlové rekord v darování krve

24. října 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Celkem 317 bezpříspěvkových odběrů krve. Taková je bilance orlovského občana Josefa Špringra, kterému za jeho mimořádný humánní čin na radnici osobně poděkoval starosta města Jaromír Kuča.

Město ocenilo nejlepší účastníky plavecké štafety

24. října 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

První říjnový den se odehrála Plavecká soutěž měst, do které se tradičně zapojila i Orlová. Město přitom každoročně podporuje nejlepší výkony a právě nejrychlejší, ale i nejmladší a nejstarší účastníci celoměstské štafety, byli v úterý slavnostně oceněni v domě dětí a mládeže.

Pěvecký sbor ZŠ K. Dvořáčka byl na soustředění

24. října 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Mládežnický pěvecký sbor Základní školy Karla Dvořáčka se vydal na soustředění do nedaleké Ostravice. Pětidenní program žákům zpestřil i host z Itálie a my vám nyní ukážeme, jak to na chatě v srdci Beskyd vypadalo ve středu 22. října.

V Zimném dole se opravuje cesta i chodník

21. října 2014 15:02 | Orlová | David Stejskal

Na sklonku srpna byla zahájena rekonstrukce chodníku, který lemuje městský hřbitov, a stavebních úprav se dočká i autobusová čekárna před Smuteční síní. Od konce září se také opravuje vozovka v ulicích Klášterní a V Zimném dole, která zůstala rozbitá po výstavbě kanalizace.

Žáci I. stupně ZŠ K. Dvořáčka se vrátili do svých tříd

21. října 2014 15:02 | Orlová | David Stejskal

Rekonstrukce Základní školy Karla Dvořáčka, která byla zahájena koncem letních prázdnin, je v plném proudu. Od celkové revitalizace nejmladší budovy z orlovských základních škol se očekává především realizace energetických úspor a snížení emisí oxidu uhličitého.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více