Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

MŠ K. Dvořáčka zavádí novou metodu výuky angličtiny

10. října 2014 15:49 | Orlová | David Stejskal

Děti z mateřské školky Karla Dvořáčka se učí anglicky prostřednictvím zcela nové metody. Ta vychází z přirozeného osvojování řeči a zároveň fixuje pevné gramatické základy. Předškoláci jsou schopni velmi brzy porozumět a učí se jazyk okamžitě přirozeně používat v běžných situacích.

Aktuálně z Orlové 10. 10. 2014

10. října 2014 15:47 | Orlová | David Stejskal

Vyšlo další číslo Orlovských novin.

17. ročník soutěže Rozkvetlá Orlová zná své vítěze

10. října 2014 15:45 | Orlová | David Stejskal

17. ročník soutěže Rozkvetlá Orlová již zná své vítěze. Ti byli slavnostně oceněni ve čtvrtek 9. října na radnici v Orlové-Lutyni.

Fotoskupina K4 vystavuje v galerii DKMO

10. října 2014 15:43 | Orlová | David Stejskal

V galerii kulturního domu proběhla v úterý 7. října vernisáž nové výstavy. Jejími autory jsou členové Fotoskupiny K4 Orlová, kteří si pro svoji sedmou expozici zvolili téma Architektura.

Komunální a senátní volby se konají už tento týden

7. října 2014 15:02 | Orlová | David Stejskal

V pátek 10. a v sobotu 11. října se konají volby do zastupitelstva města. Ve stejném termínu bude probíhat první kolo voleb do třetiny Senátu Parlamentu České republiky.

Město ocenilo pracovníky v sociálních službách

7. října 2014 15:01 | Orlová | David Stejskal

Za vstřícnost, spolehlivost, empatii a obětavou práci ocenilo město Orlová celkem 12 sociálních pracovnic. Slavnostní akt proběhl v úterý 7. října v obřadní síni v Orlové-Městě a my jsme si ho s kamerou nenechali ujít.

V rámci Týdne knihoven se koná řada zajímavých akcí

7. října 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

41. týden v kalendáři pro letošní rok patří knihovnám a městská knihovna v Orlové si u této příležitosti připravila řadu zajímavých akcí. Jednou z nich je i unikátní výstava exlibris, jejíž vernisáž proběhla v pondělí 6. října.

V galerii ZŠ Ke Studánce je k vidění nová výstava

7. října 2014 14:59 | Orlová | David Stejskal

V galerii Základní školy Ke Studánce se ve čtvrtek 2. října konala vernisáž nové výstavy. Autorkou různorodé expozice je malířka Jitka Gřešková, která nabízí milovníkům výtvarného umění průřez svojí tvorbou.

Premiéra Orlovských múz sklidila ovace

3. října 2014 12:59 | Orlová | David Stejskal

První říjnové dopoledne se v estrádním sále domu kultury odehrála nebývalá akce. Pracovníci sociálních služeb tam totiž uspořádali 1. ročník soutěžního festivalu Orlovské múzy. Premiéru akce, na které se vzájemně setkali klienti a sociální pracovníci z celkem deseti zařízení, jsme pro vás zachytili v první reportáži.

Do plavecké štafety se zapojilo přes 600 Orlovanů

3. října 2014 12:59 | Orlová | David Stejskal

Plavecká soutěž měst je vedle Zátopkových štafet další sportovní událostí, jejíž výsledek závisí především na počtu zúčastněných lidí. V Orlové se tyto kolektivní akce spojené s pohybem těší velké oblibě a výjimkou nebyla ani celoměstská plavecká štafeta, do které se zapojilo přes šest stovek rekreačních plavců.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více