Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

SOŠ Net Office oslavila 20. výročí

3. října 2014 12:58 | Orlová | David Stejskal

Střední odborná škola Net Office oslavila koncem září 20. narozeniny. U této příležitosti se konalo setkání absolventů, bývalých pedagogů a dalších přátel školy. Slavnostní večer se odehrál v domě dětí a mládeže, ještě předtím se ale většina příchozích zastavila v budově školy na ulici Energetiků.

Senioři se dozvěděli, jak nespadnout do pasti

3. října 2014 12:55 | Orlová | David Stejskal

Nekalé obchodní praktiky při předváděcích akcí. Takové bylo téma středeční přednášky v knihovně, která byla určena především seniorům. Jak se agresivním prodejním metodám bránit, radili posluchačům pracovníci České obchodní inspekce.

Město Orlová přispělo na další babybox

30. září 2014 12:14 | Orlová | David Stejskal

V úterý 23. září byl zprovozněn bejbybox v havířovské nemocnici. Vyhřívaná schránka určená k anonymnímu odkládání nechtěných dětí je umístěna napravo od vstupu k centrálnímu příjmu. Jedná se již o druhý bejbybox na Karvinsku, na jehož vybudování přispělo i město Orlová.

Za zdravím šlo, jelo a běželo přes 560 Orlovanů

30. září 2014 12:13 | Orlová | David Stejskal

Další Orlovský běh za zdravím je již minulostí a my jsme si ho s kamerou nenechali ujít. Letošní ročník se těšil krásnému počasí, velkému počtu návštěvníků i množství doprovodných aktivit pro celé rodiny.

Orlová hostila evropské hvězdy barokní hudby

30. září 2014 12:12 | Orlová | David Stejskal

Evropské hvězdy barokní hudby vystoupily v pondělí 22. září v kostele Narození Panny Marie v Orlové-Městě. Koncert se konal v rámci Svatováclavského hudebního festivalu, který letos probíhal od 1. do 28. září a nabídl celkem 30 hudebních programů.

FK Slavia Orlová slaví 85. výročí svého založení

30. září 2014 12:11 | Orlová | David Stejskal

Fotbalový klub Slávia Orlová slaví 85. výročí svého založení. Oslavy začaly ve středu 24. září, kdy se ve sportovním areálu uskutečnil Den s fotbalem, a vyvrcholily v sobotu 27. září oceňováním zasloužilých členů.

Porubští dobrovolní hasiči mají nové dopravní auto

26. září 2014 12:10 | Orlová | David Stejskal

Zástupci jednotky Sboru dobrovolných hasičů z Orlové-Poruby převzali z rukou vedení města klíče od nového dopravního vozu. Ten bude sloužit k rychlé přepravě družstva a potřebného hasičského vybavení.

Školáci uklidili les na V. etapě

26. září 2014 12:10 | Orlová | David Stejskal

Společnost Služby města Orlové a jedno ze severomoravských rádií společně uspořádali akci Vyčistíme tvoje město. Do projektu, jehož smyslem je úklid a zkrášlení vytipované městské lokality, se zapojila stovka školáků a samozřejmě pomáhali také dospělí.

Aktuálně z Orlové 26. 9. 2014

26. září 2014 12:08 | Orlová | David Stejskal

1. Sázení stromů přátelství
2. Nová dohoda města a OKD
3. Nové číslo Orlovských novin
4. Orlovský běh za zdravím

Na Kozím Becírku se konaly rybářské závody

26. září 2014 12:05 | Orlová | David Stejskal

Český rybářský svaz Orlová pořádal 20. září závody pro všechny generace. Rybáři a rybářky, ale i široká veřejnost a děti, se sešli u rybníku Kozí Becírek. Kromě rybaření si mohli příchozí zatočit kolem štěstí, nebo jen tak lenošit na břehu Becírku a vychutánavat si poslední letní sobotu.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více