Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Senior slevenka má už téměř 500 poskytovatelů

12. září 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Host dne: Ivan Sekanina, autor projektu Senior slevenka

Den bezpečnosti opět nabídne akci a dobrou zábavu

9. září 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

V sobotu 13. září se v areálu bývalého orlovského letiště koná Den bezpečnosti. Cílem této celoměstské akce je seznámit občany s prací státní policie, strážníků městské policie, hasičů, vojáků a dalších bezpečnostních složek. Kromě statických a dynamických ukázek bude připraven bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Spolek Václavka pořádá už čtvrtý sraz veteránů

9. září 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Ani v neděli 14. září nebude na orlovském letišti nouze o zábavu. Techniku bezpečnostních složek totiž vystřídají automobiloví a motocykloví veteráni, kteří se začnou sjíždět na půl desátou dopolední. A protože hlavní silniční tepna už je opět průjezdná, obvyklá trasa spanilé jízdy městem nebude ohrožena.

Aktuálně z Orlové 9. 9. 2012

9. září 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Capoeira pořádá nábor nových členů

Dům dětí a mládeže rozšířil nabídku kroužků

9. září 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Host dne: Jana Šertlerová, ředitelka DDM

Škola Mládí slavnostně otevřela nové hřiště

5. září 2014 16:10 | Orlová | David Stejskal

Ve středu 3. září bylo na Základní škole Mládí slavnostně otevřeno multifunkční hřiště, které se v areálu školy vybudovalo během letních prázdnin. Nové sportoviště nabízí umělý trávník, tartanový ovál s běžeckou dráhou, doskočiště pro skok do dálky i hriště na basketbal a další míčové hry.

Mateřská školka K. Dvořáčka září novotou

5. září 2014 16:10 | Orlová | David Stejskal

Mateřská školka Karla Dvořáčka září novotou. Po rekonstrukci, která proběhla během letních prázdnin, má mateřinka zateplenou fasádu i střechu a nová plastová okna. Drobnými úpravami prošly také vnitřní prostory, které ožily veselými barvami, a zkrášlení se brzy dočká také zahrada.

Aktuálně z Orlové 5. 9. 2012

5. září 2014 16:08 | Orlová | David Stejskal

1. Přechody hlídají dobrovolníci
2. Policie pátrá po zloději
3. Výstava bankovek právě v DKMO
4. Pohádkový les již brzy

Hlavní dopravní tepna už je obousměrně průjezdná

2. září 2014 15:14 | Orlová | David Stejskal

Silniční provoz na Masarykově třídě a ulici Slezské byl v pondělí 1. září plně obnoven. Většina objízdných tras byla zrušena a doprava po zjednosměrněných ulicích je opět vedena v obou směrech. Nyní zbývá dokončit opravu mostu poblíž autobusové zastávky Fojtství a pak už budou zrušeny i poslední dvě objížďky.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více