Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

6. ročník Rocktherapy zaznamenal hned dva rekordy

2. září 2014 15:13 | Orlová | David Stejskal

Letošní ročník dobročinného festivalu Rocktherapy zaznamenal hned dva rekordy. První historické maximum se týká počtu návštěvníků, kterých bylo letos přes dva tisíce. Druhým rekordem je částka, kterou milovníci rockové hudby a dobré zábavy přispěli nemocným lidem.

Aktuálně z Orlové 2. 9. 2012

2. září 2014 15:12 | Orlová | David Stejskal

Vyšlo další číslo Orlovských novin

Ve školách je nejvíce prvňáčků za posledních 9 let

2. září 2014 15:11 | Orlová | David Stejskal

První školní den je událostí, na kterou se nezapomíná. Letošní prvňáčci se většinou do školy těšili, jako každoročně se ale našli i takoví, které přemohly obavy a strach. Jak to v pondělí 1. září vypadalo na Základní škole Ke Studánce a na škole s polským vyučovacím jazykem jsme pro vás zachytili v poslední reportáži.

Zámecký park vybízí k romantické procházce

29. srpna 2014 14:50 | Orlová | David Stejskal

Zámecký park ve staré Orlové láká k procházce a posezení. Kromě aktivního trávení volného času nabízí i řadu přírodních zajímavostí a je oblíbeným místem k pořádání venkovních svatebních obřadů.

Domov Vesna má novou fototerapeutickou místnost

29. srpna 2014 14:49 | Orlová | David Stejskal

Domov Vesna přichází s novou službou. Svým obyvatelům nyní nabízí světelnou terapii, které jim v pochmurných dnech bez slunce pomůže zmírnit pocit únavy. V místnosti lze také příjemně relaxovat a oddávat se masážím či aromaterapii.

Návštěvníci knihovny se proměnili v detektivy

29. srpna 2014 14:47 | Orlová | David Stejskal

V detektivy, pátrající po padělatelích knih, se ve středu 20. sprna proměnily děti, které zavítaly do městské knihovny. Pracovnice oddělení pro děti a mládež si totiž pro své návštěvníky připravily na závěr léta zajímavou hru, která děti nejen bavila, ale donutila je i přemýšlet.

Státní policie obdržela od města praktický dar

26. srpna 2014 15:59 | Orlová | David Stejskal

Výkonné svítilny, čelovky a boxy pro přepravu toxického materiálu darovalo město policistům z obvodního oddělení v Orlové. Tento praktický dar, kterým vedení města poděkovalo orlovské policii za dobrou spolupráci, využijí strážci zákona při každodenním výkonu služby.

Dobrou duší Domova Vesna je Marie Doffková

26. srpna 2014 15:59 | Orlová | David Stejskal

Začátkem července proběhlo v Praze slavnostní vyhlášení 2. ročníku projektu Dobrá duše, v rámci kterého se oceňují dobrovolníci starší 60 let i organizace, které s dobrovolníky pracují. Jednou z oceněných dobrovolnic je Marie Doffková z Orlové, která se i přes svůj úctyhodný věk věnuje svým spolubydlícím z Domova Vesna.

Aktuálně z Orlové 26. 8. 2014

26. srpna 2014 15:55 | Orlová | David Stejskal

1. V pondělí 25. srpna proběhlo na orlovské radnici losování čísel volebních stran na hlasovací lístek
2. V minulých dnech zavítala orlovská delegace vedená místostarostou Martinem Sliwkou do chorvatské Crikvenice
3. Rocktherapy již tento víkend

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více