Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

V domě kultury probíhá unikátní výstava bankovek

26. srpna 2014 15:54 | Orlová | David Stejskal

Kompletní sestavu československých bankovek, oficiální kopii nejstarší dochované bankovky světa a stovky dalších vzácných papírových platidel nabízí nová výstava, která byla zahájena v galerii domu kultury. Expozice, kterou lze navštívit každý den od pátku až do neděle, potrvá do konce září.

Letní kino v Orlové ožívá v novém kabátě

22. srpna 2014 15:08 | Orlová | David Stejskal

Areál orlovského letního kina, který vykazoval známky značného opotřebení, chátral a neodpovídal požadavkům současné doby, září novotou. Ve čtvrtek proběhlo jeho oficiální slavnostní otevření a my jsme si ho s kamerou nenechali ujít.

Senioři soutěžili s předškoláky na olympiádě

22. srpna 2014 15:05 | Orlová | David Stejskal

Děti z orlovské mateřinky Čtyřlístek navštívily začátkem týdne seniory z Domova Vesna a všichni společně se pak zúčastnili veselé miniolympiády. Pracovnice domova připravily různé soutěžní disciplíny, které prověřily fyzickou kondici účastníků i jejich zručnost.

Aktuálně z Orlové 22. 8. 2014

22. srpna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

1. HC Orlová nebude hrát 2. ligu
2. Rocktherapy 30. července
3. Nabídka oborů ZUŠ

Letní hudební kemp opět nabídl rozmanitou výuku

22. srpna 2014 14:58 | Orlová | David Stejskal

Křesťanské sdružení mladých lidí YMCA Orlová uspořádalo další hudební tábor. I druhý ročník týdenního kempu nabídl rozmanitou výuku zpěvu a hry na nejrůznější hudební nástroje.Velký zájem a pozdvižení vyvolal zejména bubenický worskhop, do kterého se zapojili všichni účastníci tábora.

Senioři soutěžili s předškoláky na olympiádě

21. srpna 2014 13:07 | Orlová | David Stejskal

Děti z orlovské mateřinky Čtyřlístek navštívily v úterý seniory z Domova Vesna a všichni společně se pak zúčastnili veselé miniolympiády. Pracovnice domova připravily různé soutěžní disciplíny, které prověřily fyzickou kondici účastníků i jejich zručnost.

Letní kino v Orlové ožívá v novém kabátě

21. srpna 2014 13:01 | Orlová | David Stejskal

Areál orlovského letního kina, který vykazoval známky značného opotřebení, chátral a neodpovídal požadavkům současné doby, září novotou. Dnes proběhlo jeho oficiální slavnostní otevření a my jsme si ho s kamerou nenechali ujít.

Sjezd alternativní mládeže bavil všechny generace

19. srpna 2014 15:37 | Orlová | David Stejskal

15. ročník Sjezdu alternativní mládeže, který se konal od čtvrtku do neděle ve farní zahradě evangelického kostela, je již minulostí. Stejně jako v předchozích letech nabídl tento festival semináře se zajímavými hosty, workshopy, koncerty a další společenské i sportovní aktivity.

Na táboře se děti naučí i základy ledního bruslení

19. srpna 2014 15:36 | Orlová | David Stejskal

Příměstský tábor s bruslením si už pomalu buduje tradici v letní nabídce domu dětí a mládeže. My jsme si s kamerou nenechali ujít první bruslení letošního ročníku a v následující reportáži jsme pro vás zachytili, jak to malým táborníkům pěkně klouzalo.

Aktuálně z Orlové 19. 8. 2014

19. srpna 2014 15:35 | Orlová | David Stejskal

Soud vynesl rozsudek nad bývalou městskou účetní.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více