Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 1. 8. 2014

1. srpna 2014 16:50 | Orlová | David Stejskal

Stavební práce na rekonstrukci hlavní dopravní tepny pokračují a ve středu 30. července došlo opět ke změnám v dopravě. Po Masarykově třídě se nyní jezdí v opraveném jízdním pruhu. Řidiči musí nadále dbát zvýšené opatrnosti a dodržovat dopravní značení. Chodci nesmí vstupovat do uzavřených úseků, kde pojíždějí speciální stavební mechanismy.

Děti z tábora pod kostelní věží se staly záchranáři

1. srpna 2014 16:49 | Orlová | David Stejskal

Orlovský spolek Benjamín každoročně pořádá stanový tábor pod věží evangelického kostela. Ten letošní byl zaměřen na zvládání krizových situací a jak si ho děti užily, vám ukážeme v následující reportáži.

Psy z útulku lze opět navštěvovat i venčit

1. srpna 2014 16:48 | Orlová | David Stejskal

Opuštěné a toulavé psy, kteří obývají městský útulek v Orlové-Lazích, lze opět navštěvovat a venčit. Rekonstrukce kanalizace a čističky odpadních vod je hotová a při pohybu v areálu útulku už nehrozí žádné nebezpečí.

Rekonstrukce náměstí se odkládá na dobu neurčitou

31. července 2014 8:56 | Orlová | David Stejskal

Humanizace a revitalizace centra Orlové-Lutyně je v ohrožení. Přestože začátkem května obdrželo město zprávu z ministerstva průmyslu a obchodu, že všechny náležitosti projektu jsou v pořádku, ministerstvo financí pověřené vyhlášením výběrového řízení tuto zakázku odložilo na dobu neurčitou.

O předškoláky je postaráno i během prázdnin

29. července 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Pro zaměstnané rodiče malých předškoláků bývají prázdniny tak trochu noční můrou. Musí totiž řešit, jak zaopatřit děti v době, kdy je jejich mateřinka zavřená. Ředitelky orlovských školek však vychází rodičům vstříc a otázku letního provozu řeší vždy s dostatečným předstihem.

Oddělení sociálních služeb nabízí větší komfort

29. července 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Pacienti i pracovníci oddělení sociálních služeb v orlovské nemocnici si pochvalují útulné zázemí, do kterého se přestěhovali zhruba před čtvrt rokem. Nové prostory s ubytovací kapacitou pro třicet lidí nabízejí lepší vybavení i větší pohodlí.

Příměstský tábor ve Spirále si děti užily

29. července 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Dům dětí a mládeže každoročně pořádá příměstské tábory, kde mohou děti, které tráví prázdniny v Orlové, zažít spoustu zábavy. Jeden takový se v uplynulém týdnu konal v klubu Spirála a my jsme si ho s kamerou nenechali ujít.

Krasobrulaři zahájili sezónu soustředěním

29. července 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Přestože léto ještě zdaleka nekončí, na zimním stadionu se už zase mrazí. Začalo tam totiž mezinárodní soustřední krasobruslařů, kterým orlovské naděje zahajují sezónu. Letošní soustředění si kromě tuzemských závodníků nenechali ujít ani bruslaři z Anglie a ze Slovenska.

Školka K. Dvořáčka prochází částečnou rekonstrukcí

25. července 2014 14:22 | Orlová | David Stejskal

Koncem června letošního roku začala částečná rekonstrukce mateřské školky Karla Dvořáčka. V prostorách největší orlovské mateřinky se mění okna, opravuje se střecha a celý objekt se zatepluje.

Rybáře trápí nepořádek v okolí Becírku

25. července 2014 14:19 | Orlová | David Stejskal

Přírodní nádrž Kozí Becírek je v letním období vyhledávaným místem ke koupání a posezení u vody. Přestože lokalita není určena k rekreaci, orlovští rybáři, kteří mají Becírek v pronájmu, koupání tolerují. Trápí je však velký nepořádek, který tam po návštěvnících zůstává.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více