Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 25. 7. 2014

25. července 2014 14:17 | Orlová | David Stejskal

1. Vyšlo další číslo Orlovských novin
2. Enduro team Orlová pořádá každoroční závody

V orlovské LDN je o pacienty dobře postaráno

25. července 2014 14:16 | Orlová | David Stejskal

Orlovská léčebna dlouhodobě nemocných je s kapacitou 75 lůžek největším zařízením svého druhu na Karvinsku. Před časem se lékaři i pacienti přestěhovali do prostor nemocnice, a tak se prakticky všechna vyšetření mohou provádět právě tam.

Na letních táborech si děti užijí spoustu zábavy

25. července 2014 14:14 | Orlová | David Stejskal

Prázdniny jsou každoročně obdobím, kdy probíhá nejvíce letních táborů. My jsme se na jeden takový vypravili do klubu Spirála a zeptali jsme se dětí, které táborové aktivity mají nejraději.

Táborníci si zahráli na policisty

25. července 2014 13:29 | Orlová | David Stejskal

Účastníky příměstského tábora, který uspořádaly pracovnice klubu Spirála, navštívili policisté. Ti si pro malé táborníky připravili zábavnou soutěž, při které prověřili zručnost, bystrost, paměť i fyzickou kondici dětí.

Školka K. Dvořáčka prochází částečnou rekonstrukcí

24. července 2014 12:13 | Celý MS kraj | David Stejskal

Koncem června letošního roku začala částečná rekonstrukce mateřské školky Karla Dvořáčka. V prostorách největší orlovské mateřinky se mění okna, opravuje se střecha a celý objekt se zatepluje.

Rybáře trápí nepořádek v okolí Becírku

23. července 2014 13:42 | Orlová | David Stejskal

Přírodní nádrž Kozí Becírek je v letním období vyhledávaným místem ke koupání a posezení u vody. Přestože lokalita není určena k rekreaci, orlovští rybáři, kteří mají Becírek v pronájmu, koupání tolerují. Trápí je však velký nepořádek, který po návštěvnících zůstává.

SMO zahájila boj za snížení ceny tepla pro Orlovou

22. července 2014 16:15 | Orlová | David Stejskal

Městská akciová společnost Služby města Orlové zahájila boj za snížení ceny tepelné energie z dětmarovické elektrárny. V posledním desetiletí se cena tepla pro Orlovou zvýšila téměř dvojnásobně, přičemž ceny uhlí jsou v posledních dvou letech na nejnižší úrovni. Pro Orlovany přesto stále dochází ke každoročnímu zdražování tepla.

Vedra lze přežít bez újmy, stačí dodržovat některé zásady

22. července 2014 16:14 | Orlová | David Stejskal

Teploty nad třicet stupňů a horko k zalknutí. Tak vypadalo počasí o uplynulém víkendu. V následujících dnech se sice trochu ochladí, pak ale začne ručička teploměru opět šplhat nahoru. Jak se vyvarovat obtížím, které mohou způsobit letní vedra, a také jak se zdravě opalovat, se dozvíte v následující reportáži.

Aktuálně z Orlové 22. 7. 2014

22. července 2014 16:13 | Orlová | David Stejskal

Novinky kolem rekonstrukce Masarykovy třídy

Ve Spirále lze o prázdninách sportovat i tvořit

22. července 2014 16:12 | Orlová | David Stejskal

Klub Spirála je dalším místem v Orlové, kde mohou děti, mládež i celé rodiny trávit volný čas. Letní zahrada je pro veřejnost otevřena od pondělí až do neděle vždy v odpoledních hodinách.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více