Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Na krytém bazénu probíhá letní výluka provozu

11. července 2014 15:07 | Orlová | David Stejskal

Z důvodu přerušení dodávky tepla, jakož i z důvodu nutnosti provedení letní údržby a oprav, které nelze provádět za provozu, je krytý bazén v Orlové pro veřejnost uzavřen. Výluka začala v pondělí 7. července a potrvá do čtvrtku 17. července.

Aktuálně z Orlové 11. 7. 2014

11. července 2014 15:05 | Orlová | David Stejskal

1. Cena Petra Parléře
2. Nebytové prostory
3. Další číslo Orlovských novin

Maják nabízí dětem i mládeži různé možnosti vyžití

11. července 2014 15:05 | Orlová | David Stejskal

Děti, které o prázdninách nevědí, jak naložit se svým volným časem, mohou zavítat do Komunitního centra Maják v Orlové-Porubě. Zdejší pracovnice tam pro ně totiž připravují škálů nejrůznějších aktivit, a to jak v případě slunečného, tak i deštivého počasí.

Letní kino bude opraveno do konce července

8. července 2014 16:00 | Orlová | David Stejskal

Rekonstrukce letního kina se zase posunula o kus dále. Demoliční fáze je již minulostí a nastává etapa budování. Jak to nyní v areálu vypadá jsme pro vás zachytili v první reportáži.

Soubor Olšina zaznamenal historický úspěch

8. července 2014 15:59 | Orlová | David Stejskal

Orlovský folklórní soubor Olšina zaznamenal během posledního červnového víkendu historický úspěch. Na 69. ročníku Mezinárodního folklórního festivalu Strážnice byl totiž nedílnou součástí regionálního pořadu, který získal jednu ze dvou hlavních cen.

Aktuálně z Orlové 8. 7. 2014

8. července 2014 15:58 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová nabízí k pronájmu volné nebytové prostory, a to v objektu Městské polikliniky v Orlové-Městě, v budově v ulici Slezská v Orlové-Porubě a také v Orlové-Lutyni na Masarykově třídě a v ulicích F. S. Tůmy, Kpt. Jaroše, Energetiků a Rydultowská. Kompletní přehled volných nebytových prostorů najdou zájemci na webových stránkách města v sekci Aktuality. Další informace budou poskytnuty na Městském úřadě v Orlové, a to v kancelářích číslo 25 a 51, které se nacházejí ve druhém patře budovy.

Díky novému projektu se děti naučí hrát tenis

8. července 2014 15:57 | Orlová | David Stejskal

S raketou přes hranici. Tak zní název nového projektu česko-polské spolupráce, jehož hlavními aktéry jsou spřátelená města Orlová a Čechovice-Dědice. Hlavní náplní tohoto projektu je pořádání tenisových workshopů, které budou probíhat celý červenec.

Výstava porubských chovatelů nabídla i raritní druhy

8. července 2014 15:56 | Orlová | David Stejskal

Tradiční výstavu králíků, drůbeže a holubů uspořádala koncem minulého týdne Základní organizace chovatelů z Orlové-Poruby. Jako každoročně se v pátek vystavovaná zvířata odborně posuzovala a o víkendu si je mohli prohlédnout návštěvníci.

Město zmírňuje dopady rekonstrukce hlavního tahu

4. července 2014 15:51 | Orlová | David Stejskal

Již několik dnů probíhá rekonstrukce Masarykovy třídy a ulice Slezské, která s sebou přináší určitá dopravní omezení. Město Orlová se však společně se zhotovitelem stavby snaží tyto negativní dopady co nejvíce zmírnit a řidiče vyzývá k trpělivosti a pochopení.

Svíce podporují přirozenou detoxikaci

4. července 2014 15:50 | Orlová | David Stejskal

Tělové svíce a jejich použití. Takové bylo téma poslední přednášky z cyklu Setkávání seniorů, který každoročně probíhá v městské knihovně. Tentokrát se posluchači dozvěděli vše o léčebné metodě, kterou na různé neduhy používali už naši dávní předkové.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více