Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Orlovské volejbalistky získaly na MČR 3. místo

4. července 2014 15:49 | Orlová | David Stejskal

Mladší žačky z volejbalového klubu SK Slezan Orlová si na své konto připsaly další velký úspěch. Po suverénním vítězství v krajském přeboru postoupily na republikový šampionát konaný na přelomu května a června v Praze, kde se umístily na skvělém třetím místě.

Orlovské děti čeká mnoho prázdninových radovánek

4. července 2014 15:49 | Orlová | David Stejskal

V sobotu 28. června začaly všem školákům hlavní prázdniny a my jsme se jich zeptali, jak dva letní měsíce, na které se těší celý rok, stráví.

Knihovna zavedla novinku v podobě návratového boxu

1. července 2014 10:56 | Orlová | David Stejskal

Městská knihovna v Orlové opět rozšířila své služby a nově čtenářům nabízí možnost využít návratový box, který je umístěn před knihovnou. Jedná se o zařízení, které umožňuje samoobslužné vrácení vypůjčených knih, a to 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

Školáci dostali vysvědčení, většinu čeká odměna

1. července 2014 10:55 | Orlová | David Stejskal

V pátek 27. června obdrželi všichni školáci svá vysvědčení a začaly pro ně letní prázdniny. My jsme s kamerou zavítali mezi žáky a učitele ze základní školy U Kapličky, která na tradičním slavnostním dopoledni v domě dětí a mládeže oceňuje své nejšikovnější žáky.

Město ocenilo nejlepší žáky a středoškoláky

1. července 2014 10:54 | Orlová | David Stejskal

Nejlepší žáky základních škol a také nejlepší středoškoláky každoročně oceňuje i město Orlová. Letos poprvé proběhl tento slavnostní akt v galerii domu kultury. Vedení radnice tam poděkovalo čtyřiadvaceti školákům, kteří příkladně reprezentují nejen své školy, ale i celé město.

Na Dance show 2014 vystoupilo přes 200 tanečníků

1. července 2014 10:53 | Orlová | David Stejskal

Společnou taneční show u příležitosti konce školního roku každoročně pořádají oba taneční kroužky působící při domě dětí a mládeže v Orlové. Stejně jako v předchozích letech byla i letošní přehlídka plná choreografií, za které obdrželi tanečníci na soutěžích nejeden cenný kov.

Děti a učitelé ze ZŠ Polní se stěhují do nové budovy

27. června 2014 15:09 | Orlová | David Stejskal

Základní škola Polní, ve které se do konce letošního školního roku vzdělávali žáci s mentálním postižením a také děti s jiným zdravotním či sociálním znevýhodněním, zůstane po prázdninách uzavřena. Nově bude výuka pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami probíhat v zrekonstruované základní škole na ulici Slezské.

Mladí umělci tančili, zpívali, hráli a malovali

27. června 2014 15:07 | Orlová | David Stejskal

Základní umělecká škola hraje, tančí, zpívá a maluje. Tak zněl název výroční akce, kterou mladí umělci a jejich učitelé uspořádali u příležitosti konce školního roku, aby rodičům a dalším přátelům školy předvedli, co vše se jim letos podařilo zvládnout.

Aktuálně z Orlové 27. 6. 2014

27. června 2014 15:05 | Orlová | David Stejskal

Rekonstrukce Masarykovy třídy a ul. Slezské

Strom přátelství bude mít pevné kořeny

27. června 2014 15:03 | Orlová | David Stejskal

Tříčlenná delegace v čele se starostou města Jaromírem Kučou zavítala v polovině června do partnerského města Crikvenice v Chorvatsku. Vzhledem k tomu, že se jednalo o dvoudenní setkání, měli orlovští delegáti velmi nabitý program a to, jak jejich návštěva probíhala, vám ukážeme v poslední reportáži.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více