Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Orlová našla své talenty

17. června 2014 16:10 | Orlová | David Stejskal

Orlová hledá talent. Tak zní název další akce, kterou Dětský parlament uspořádal pro děti a mládež . Soutěž se odehrála koncem minulého týdne v domě dětí a mládeže a navázala na tradici uplynulých ročníků známých pod názvem Orlovská křídla.

Aktuálně 17. 6. 2014

17. června 2014 16:09 | Orlová | David Stejskal

Další ročník Orlovského jarmarku

Výstava kaktusů nabídla několik stovek exponátů

17. června 2014 15:56 | Orlová | David Stejskal

Okolo osmi set kaktusů, sukulentů a dalších exotických rostlin nabídla v pátek a o víkendu výstava, kterou uspořádal Klub kaktusářů Orlová. Na výstavě s dvacetiletou tradicí si návštěvníci mohli vzácné exponáty nejen prohlédnout, ale i koupit.

Mladí horolezci soutěžili v lezení na stěně

17. června 2014 15:55 | Orlová | David Stejskal

Páté kolo soutěže ve sportovním lezení pro děti a mládež do 14 let uspořádal v sobotu Horolezecký klub Gymnázia Orlová. Letošní Tendon Cup, jak se závod jmenuje, si nenechali ujít závodníci z celé republiky a přijeli i horolezci z Polska.

Hlavní průtah Orlovou se bude opravovat

16. června 2014 14:18 | Celý MS kraj | David Stejskal

Dopravní situace v Orlové bude během letních prázdnin velmi problematická. Hlavní průtah městem se totiž bude rekonstruovat. Celková modernizace silnice na Masarykově třídě a ulici Slezské bude zahájena v pondělí 30. června a skončí koncem srpna. Doprava bude vedena po objízdných trasách.

Opravy na ulici K Holotovci jsou v plném proudu

13. června 2014 19:28 | Orlová | David Stejskal

Rekonstrukce místní komunikace včetně odvodnění na ulici K Holotovci v Orlové-Městě je v plném proudu. Výsledkem oprav, které probíhají v délce 1,5 kilometrů, bude rozšířená bezprašná cesta s asfaltovým povrchem a nepřevýšenými obrubami umožňujícími odtok srážkové vody do příkopu nebo okolního terénu.

Taneční kroužek Kmitu dovezl z MČR škálu medialí

13. června 2014 19:26 | Orlová | David Stejskal

Taneční kroužek Kmit, který působí při domě dětí a mládeže, má za sebou další úspěšnou sezónu. Všechny jeho závodní skupiny posbíraly na domácích mistrovstvích medailové příčky a kvalifikovaly se tak na mistrovství světa v diskotanci.

Aktuálně z Orlové 13. 6. 2014

13. června 2014 19:23 | Orlová | David Stejskal

Informace z mimořádného zasedání Zastupitelstva města Orlové

Muzeum Těšínska oslavilo 66. výročí založení

13. června 2014 19:22 | Orlová | David Stejskal

Muzeum Těšínska, které se věnuje bohaté historii, přírodovědě a vlastivědě české části Těšínského Slezska, oslavilo ve středu 11. června 66. výročí svého založení. Jako moderní muzeum vzniklo po druhé světové válce v Českém Těšíně, ale navazuje na mnohem starší muzejní tradice, které sahají už k počátkům 19. století.

Sezónu beach volejbalu zahájil turnaj děvčat

13. června 2014 19:20 | Orlová | David Stejskal

Dům dětí a mládeže ve spolupráci s volejbalovým klubem SK Slezan Orlová uspořádal na hřišti v zahradě klubu Spirála první letošní turnaj v plážovém volejbalu. V klání určeném pro děvčata do osmnácti let se mezi sebou utkalo devět dvojic.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více