Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Dobrovolníci uklízeli Orlovou

3. června 2014 17:37 | Orlová | David Stejskal

Téměř čtyřicítka dobrovolníků se poslední květnový den pustila do úklidu nejvíce znečištěných lokalit ve městě, a to v rámci celostátní akce Ukliďme Česko. Cílem projektu bylo nejen zkrášlit okolí a zviditelnit problematiku černých skládek, ale také motivovat Orlovany k akcím, které mají společenskou hodnotu.

Maturanti byli slavnostně vyřazeni ze střední školy

3. června 2014 17:35 | Orlová | David Stejskal

Koncem minulého týdne se uskutečnilo slavnostní vyřazení maturantů Gymnázia a Obchodní akademie v Orlové. Čerství absolventi, jejich rodiče a přátelé, profesoři i zástupci radnice se sešli v divadelním sále domu kultury, kde bylo maturantům předáno jejich poslední a zároveň nejdůležitější vysvědčení.

Den dětí nabídl soutěže, kouzla i dobrou muziku

3. června 2014 17:34 | Orlová | David Stejskal

Zatímco letošní maturanti přebírali potvrzení o zdolání zkoušky dospělosti, Náměstí 28. října burácelo křikem a veselím. Probíhal tam totiž celoměstský den dětí, který nabídl vše, co mladou generaci nejvíce baví.

Open Orlová 2014 nabídl i turnaj velmistrů

3. června 2014 17:32 | Orlová | David Stejskal

Již 11. ročník mezinárodního šachového festivalu Open Orlová uspořádal v minulých dnech klub SK Slavia Orlová. Novinkou letošního roku byl velmistrovský turnaj a noční maraton v bleskovém šachu.

V Orlové začaly přísné kontroly ubytoven

30. května 2014 14:48 | Orlová | David Stejskal

Nájemníci, kteří bydlí na ubytovně Orlotech v Orlové-Porubě zažili začátkem týdne překvapivé probuzení. Od šesti hodin ráno totiž pokoj po pokoji procházeli policisté, úředníci i hasiči a kontrolovali úplně všechno od občanských průkazů až po hasící přístroje. Radní si od kontrol slibují zlepšení bezpečnosti ve městě.

Recidivista z Orlové vykradl 111 rodinných domů

30. května 2014 14:45 | Orlová | David Stejskal

Policie dopadla sériové vykradače rodinných domů, který má na svědomí 111 vloupání a škodu za bezmála pět milionů korun. Jedná se o čtyřicetiletého recidivistu z Orlové, který byl v minulosti už jedenáctkrát soudně trestaný.

Aktuálně 30. 5. 2014

30. května 2014 14:44 | Orlová | David Stejskal

Rekonstrukce mostu

Eurovolby provázela velmi slabá účast

30. května 2014 14:43 | Orlová | David Stejskal

K volbám do Evropského parlamentu, které se konaly koncem minulého týdne, přišlo pouze 18,5 procenta českých voličů. V Orlové byla volební účast dokonce ještě nižší - hlasovací lístek zde odevzdalo 10 procent občanů, což je nejnižší zaznamená účast na celém Karvinsku.

Noc kostelů byla plná poznání

30. května 2014 14:42 | Orlová | David Stejskal

Spatřit krásu kostelů v noční atmosféře a dostat se do míst, která jsou návštěvníkům obyčejně nepřístupná. Právě to a ještě více nabídla Noc kostelů, která v celém Česku probíhala v pátek 23. května. Do této akce se už tradičně zapojily i všechny orlovské svatostánky, které příchozím opět nabídly bohatý program.

Za stavebně technický stav objektu odpovídá majitel

27. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Odbor výstavby řeší stále častěji případy prázdných nebo dlouhodobě neužívaných staveb, které jsou neoprávněně rozebírány a devastovány. Nejčastějším terčem vandalů a sběračů kovů jsou přitom opuštěné garáže a rodinné domy.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více