Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 20. 5. 2014

20. května 2014 17:56 | Orlová | David Stejskal

1. Rozkvetlá Orlová
2. Noc kostelů

Českobratrská církev evangelická v Orlové slaví 90 let

20. května 2014 17:55 | Orlová | David Stejskal

Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Orlové uspořádal v neděli 18. května celodenní slavnost u příležitosti 90. výročí založení sboru a vybudování Husova domu v Orlové-Městě.

Rybáři se sešli na Vodňoře i přes nepřízeň počasí

20. května 2014 17:54 | Orlová | David Stejskal

Každoročně v polovině května pořádá Sdružení rybářů Vodňora Májové rybářské závody. Těm letošním sice počasí příliš nepřálo, přesto se opět sešlo několik desítek rybářů a slavilo se i pár úlovků.

Květinový den byl letos protikuřácký

16. května 2014 17:56 | Orlová | David Stejskal

Přestaňte kouřit! Prodloužíte si život o 10 let! Tak zní vzkaz Ligy proti rakovině, která uspořádala již 18. ročník veřejné sbírky nazvané Český den proti rakovině. Do této sbírky se tradičně zapojilo i město Orlová, v němž desítky dobrovolníků nabízeli kolemjdoucím žlutý kvítek s modrou stužkou.

Orlované podpořili nemocného chlapce z Crikvenice

16. května 2014 17:53 | Orlová | David Stejskal

V multifunkčním sálu domu kultury se v minulých dnech uskutečnil benefiční koncert na podporu kamaráda Patrika z chorvatské Crikvenice, který v devíti letech onemocněl leukémií. Veškerý výtěžek z této akce bude věnován na jeho léčbu.

Soudce radil lidem, jak se vypořádat s dluhy

16. května 2014 17:50 | Orlová | David Stejskal

Křesťanské sdružení mladých lidí YMCA Orlová uspořádalo další zajímavou besedu, tentokrát na téma dluhy. Jak se vymanit z bludného kruhu splácení a také jak se vypořádat s osobním bankrotem, radil posluchačům soudce Krajského soudu v Ostravě Petr Budín.

Capoeira Orlová slaví mezinárodní úspěch

16. května 2014 17:49 | Orlová | David Stejskal

Koncem dubna proběhlo v německém Mnichově Mistrovství Evropy v capoeiře. Členem české reprezentace byl také Miroslav Vajs z Orlové, který ve své soutěžní kategorii dosáhl nejlepšího výsledku v historii České republiky.

Soudce radil lidem, jak se vypořádat s dluhy

15. května 2014 12:35 | Orlová | David Stejskal

Křesťanské sdružení mladých lidí YMCA Orlová uspořádalo další zajímavou besedu, tentokrát na téma dluhy. Jak se vymanit z bludného kruhu splácení a také jak se vypořádat s osobním bankrotem, radil posluchačům soudce Krajského soudu v Ostravě Petr Budín.

Květinový den je letos protikuřácký

14. května 2014 14:43 | Orlová | David Stejskal

Přestaňte kouřit! Prodloužíte si život o 10 let! Tak zní vzkaz Ligy proti rakovině, která dnes pořádá již 18. ročník veřejné sbírky nazvané Český den proti rakovině. Do této sbírky se pravidelně zapojuje i město Orlová, v němž dnes desítky dobrovolníků nabízeli kolemjdoucím žlutý kvítek s modrou stužkou.

Blíží se volby do Evropského parlamentu

13. května 2014 16:09 | Orlová | David Stejskal

V pátek 23. a v sobotu 24. května se konají volby do Evropského parlamentu. V Česku se bude volit 21 europoslanců a volebního klání se účastní rekordních 38 uskupení.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více