Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Den dětí opět nabídne bohatý program

27. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Den dětí už je za dveřmi a město Orlová i kulturní a společenské organizace chystají pro nejmladší generaci celou řadu akcí. Přehled toho nejzajímavějšího, co se u příležitosti svátku dětí uskuteční, jsme pro vás připravili v následující reportáži.

Školní časopis Neuron zaznamenal další úspěch

27. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Neuron, jak se jmenuje časopis, jehož vydávání probíhá v režii studentů Gymnázia a Obchodní akademie Orlová, získal druhé místo v krajském kole soutěže o Nejlepší školní časopis roku 2014. Od loňského roku tak postoupil zase o stupeň výš a opět se kvalifikoval do celostátního kola.

Rozvoj osobnosti dítěte nejvíce ovlivňují rodiče

27. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Městská knihovna uspořádala v minulých dnech další zajímavou besedu. O tom, jaký vliv mají rodiče na své děti, vyprávěl posluchačům ostravský farář Lukáš Englman.

Ledové kluziště nahradila in-line plocha

23. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Na zimním stadionu v Orlové byl zahájen zkušební provoz inlajnové plochy. Ten potrvá zhruba dva týdny a návštěvníci, kteří si v těchto dnech přijdou nový povrch vyzkoušet, mohou bruslit za zvýhodněnou cenu.

V Orlové proběhlo hromadné očkování psů

23. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Začátkem týdne proběhlo ve městě pravidelné očkování psů proti vzteklině. Hromadné očkování každoročně organizuje odbor životního prostředí, a to ve spolupráci s místními veterináři, kteří letos proočkovali okolo tří stovek psů.

Aktuálně z Orlové 23. 5. 2014

23. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Soutěž: Nové logo Orlovského útulku

Polští studenti představili další projekty na rozvoj města

23. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Také poslední návštěva polských studentů v Orlové, která se uskutečnila v rámci projektu Dizajn v pohraničí, byla pro zástupce orlovské radnice velmi inspirativní. Další dva projekty zacílené na zkvalitnění života ve městě vám ukážeme v následující reportáži.

Vedoucí Bejbáčku získala titul Máma roku

23. května 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Vedoucí mateřského centra Bejbáček Silvie Tůmová zvítězila v celorepublikové anketě o nejaktivnější a nejsympatičtější maminku. Titul Máma roku ji udělil jeden z nejčtenějších českých měsíčníků pro současné i nastávající rodiče.

Na seniory opět útočí podvodníci

20. května 2014 17:58 | Orlová | David Stejskal

O celoživotní úspory přišla koncem minulého týdne osmasedmdesátiletá žena z Bohumína, která naletěla podvodnici. Ta se seniorce dostala do bytu pod záminkou opisu stavu vodoměru a při té příležitosti ženu okradla o 280 tisíc korun. Policie proto znovu vyzývá seniory, aby byli opatrní a nikoho cizího do bytu nepouštěli.

V sociálním šatníku přibylo dětské oblečení i hračky

20. května 2014 17:57 | Orlová | David Stejskal

Prostřednictvím třídenní humanitární sbírky dětského oblečení, byl městský sociální šatník doplněn minimálně na půl roku. Ošacení, ale i hračky a lůžkoviny, kterými obyvatelé Orlové do sbírky přispěli, využijí sociálně slabé rodiny s dětmi.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více