Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Společnost SMO se představila veřejnosti

10. června 2014 15:08 | Orlová | David Stejskal

Historicky první Den otevřených dveří pro širokou veřejnost uspořádala v sobotu 7. června městská akciová společnost Služby města Orlové. Kromě slavnostního otevření inlajn podlahy si příchozí mohli prohlédnout techniku, kterou společnost disponuje, a vyzkoušet si řadu doprovodných atrakcí.

Cyklo-běh proti drogám potřetí startoval z Orlové

10. června 2014 15:06 | Orlová | David Stejskal

Před kulturním domem v Orlové proběhlo začátkem týdne slavnostní zahájení 12. ročníku Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog. Touto celostátní aktivitou chce občanské sdružení Řekni NE drogám - řekni ANO životu poukázat na zanedbané vzdělání na poli drogové prevence a dosáhnout zvýšení drogové gramotnosti a osvěty v naší zemi.

YMCA Orlová oslavila první kulatiny

10. června 2014 15:05 | Orlová | David Stejskal

Křesťanské sdružení mladých lidí YMCA Orlová, které se stará o smysluplné naplnění volného času svých členů i široké veřejnosti a působí zejména v kulturní a vzdělávací sféře, slaví 10. výročí. Důvodů k oslavám však bylo ještě více.

Pan Holba a vodící pes Pedro navštívili knihovnu

10. června 2014 15:04 | Orlová | David Stejskal

O životě vodícího psa od jeho štěněcího věku se dozvěděli návštěvníci besedy, která se na sklonku května konala v městské knihovně. Besedu vedl Ladislav Holba doprovázený svým psem Pedrem a společně příchozí utvrdili v názoru, že i člověk s hendikepem může žít naplno, když má po boku tak věrného přítele a pomocníka.

Cyklo-běh proti drogám potřetí startoval z Orlové

9. června 2014 12:23 | Celý MS kraj | David Stejskal

Před kulturním domem v Orlové dnes proběhlo slavnostní zahájení 12. ročníku Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog. Touto celostátní aktivitou chce občanské sdružení Řekni NE drogám - řekni ANO životu poukázat na zanedbané vzdělání na poli drogové prevence a dosáhnout zvýšení drogové gramotnosti a osvěty v naší zemi.

Korálky sociálních služeb letos zdobily Vesnu

6. června 2014 13:22 | Orlová | David Stejskal

Začátkem týdne proběhl další ročník akce nazvané Korálky sociálních služeb, kterou letos hostil Domov Vesna. Jak setkání, na které se pracovníci i klienti sociálních zařízení těší celý rok, probíhala, vám ukážeme v první reportáži.

Dětský parlament obdaroval opuštěné psy

6. června 2014 13:21 | Orlová | David Stejskal

Dětský parlament uspořádal sbírku pro opuštěné psy a v minulých dnech předal vybrané věci do městského útulku v Orlové-Lazích. Více než čtyřicet psů se tak může těšit na nejrůznější pamlsky, granule, masové konzervy a další věci, které jim život v útulku zpříjemní.

Aktuálně 6. 6. 2014

6. června 2014 13:16 | Orlová | David Stejskal

1. Nebytové prostory
2. Svoz odpadu na ulici K Holotovci

Šlapání do pedálů vyneslo školce 52 tisíc korun

6. června 2014 13:14 | Orlová | David Stejskal

Poslední květnový den se v Elektrárně Dětmarovice nesl ve sportovním duchu. Návštěvníci z řad dětí i dospělých celé dopoledne šlapali do pedálů Oranžového kola, aby svým výkonem pomohli mateřské školce Karla Dvořáčka k získání finančního daru na nákup nového vybavení.

Sociální asistence pomáhá i se školní přípravou

6. června 2014 13:13 | Orlová | David Stejskal

Pomoc rodičům s přípravou jejich dětí do školy a také samotné doučování přímo v Komunitním centru Maják. I tuto službu poskytují pracovníci Sociální asistence, díky kterým se dětem daří úspěšně zvládat zkoušky a rodičům správně uchopit školní přípravu svých ratolestí.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více