Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

6. ročník žehnání motorek zaznamenal rekordní účast

29. dubna 2014 16:01 | Orlová | David Stejskal

Na šestý ročník žehnání motorek se sjel do Orlové rekordní počet motorkářů. Tradiční akce, která symbolizuje zahájení motorkářské sezony, se letos díky ukázkovému jarnímu počasí konala už o dva týdny dříve.

Aktuálně z Orlové 29. 4. 2014

29. dubna 2014 15:59 | Orlová | David Stejskal

V pátek 2. května se uskuteční pietní akt, který se koná u příležitosti 69. výročí konce 2. světové války a osvobození města Orlové. Událost začíná v 9 hodin u Památníku padlých v ulici U Kapličky. Druhý pietní akt k uctění památky těch, kteří za svobodu dalších generací položili své životy, se uskuteční v sobotu 3. května v areálu památníků na hřbitově v Orlové-Městě, a to v 10 hodin.
*
U příležitosti oslav 69. výročí konce 2. světové války se dále koná Běh 3. května. Tato tradiční akce se uskuteční v pátek 2. května od 10 do 13 hodin. Prezence účastníků běhu ovšem začíná už hodinu dříve a stejně jako start, cíl a slavnostní vyhlášení proběhne na Náměstí 28. října. Trasa asi dvoukilometrového běhu povede ulicemi města a přilehlým lesoparkem.

Učitelku Pavlu Bjalončíkovou ocenil Moravskoslezský kraj

29. dubna 2014 15:58 | Orlová | David Stejskal

Hned dvě pedagožky z Orlové ocenil u příležitosti Dne učitelů Moravskoslezský kraj. V kategorii výrazných pedagogických osobností roku byla vyhlášena Pavla Bjalončíková a ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost získala Jana Šertlerová. Dnes vám, milí diváci, představíme Pavlu Bjalončíkovou.

Turnaj v minikopané nabídl i penaltový rozstřel

29. dubna 2014 15:56 | Orlová | David Stejskal

Žáci druhého stupně základních škol z Orlové a nejbližšího okolí v minulých dnech poměřili síly v minikopané. Městské kolo v této disciplíně pro ně na fotbalovém hřišti s umělým povrchem uspořádal dům dětí a mládeže. Průběh a výsledky turnaje jsme pro vás zachytili v poslední reportáži.

Šajar rezignoval na funkci místostarosty i radního

25. dubna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Na středečním zasedání orlovského zastupitelstva padlo několik zásadních rozhodnutí. Na funkci místostarosty a člena Rady města rezignoval Rostislav Šajar. Vážným jádrem sporu se stal především dlouho diskutovaný forenzní audit, který zastupitelé potřetí neschválili. K přijetí usnesení chyběly tři hlasy.

Žáci 9. tříd absolvovali přijímačky na střední školy

25. dubna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

V úterý a ve středu se na všech středních školách v České republice konaly přijímací zkoušky. My jsme s kamerou navštívili Gymnázium a Obchodní akademii Orlová, kde letos dorazilo přes tři sta přihlášek.

Gracia - Orlová startuje 1. května

25. dubna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Beseda s ředitelem závodu Petrem Koláčkem

Orlovský místostarosta Šajar rezignoval

25. dubna 2014 11:09 | Orlová | David Stejskal

Na středečním zasedání orlovského zastupitelstva padlo několik zásadních rozhodnutí. Na funkci místostarosty a člena Rady města rezignoval Rostislav Šajar. Vážným jádrem sporu se stal především dlouho diskutovaný forenzní audit, který zastupitelé potřetí neschválili. K přijetí usnesení chyběly tři hlasy.

ZŠ Ke Studánce má novou učebnu fyziky

22. dubna 2014 16:41 | Orlová | David Stejskal

Základní škola Ke Studánce slavnostně zahájila provoz nově vybudované učebny fyziky. Od moderně vybavené třídy, která splňuje ty nejnáročnější požadavky, se očekává především zvýšení zájmu o technické obory a studium přírodních věd.

Den Země v DDM se letos zaměřil na posvátná zvířata

22. dubna 2014 16:39 | Orlová | David Stejskal

Oslavy Dne Země na přírodovědném oddělení domu dětí a mládeže jsou v plném proudu. Svátek věnovaný Zemi, který každoročně připadá na 22. dubna, tentokrát pořadatelé zaměřili na zvířecí bohy a posvátná zvířata.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více