Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 15. 4. 2014

15. dubna 2014 18:20 | Orlová | David Stejskal

V neděli 13. dubna proběhla v Orlové soutěž týmů v pódiových skladbách v aerobiku, které se zúčastnily i dva týmy, jenž působí při domě dětí a mládeže Orlová. V kategorii dětí od 11 do 14 let předvedly orlovské cvičenky choreografii nazvanou Diskopříběh a získaly za ní bronzové medaile. V mládežnické kategorii nad 14 let předvedl orlovský tým starších děvčat choreografii nazvanou Tři mušketýři a umístil se na stupni nejvyšším. Soutěž se konala ve sportovní hale orlovského gymnázia a zavítaly na ní týmy z celé Moravy.

Den zdraví se zaměří na prevenci nádorových onemocnění

15. dubna 2014 18:18 | Orlová | David Stejskal

Ve čtvrtek 17. dubna proběhne na Náměstí 28. října v Orlové-Lutyni dlouho očekávaný Den zdraví. Jeho hlavním tématem je význam prevence nádorových onemocnění a kromě procházky velkou nafukovací maketou tlustého střeva je připravena i řada dalších akcí.

Memory Cup se těšil rekordní účasti

15. dubna 2014 18:16 | Orlová | David Stejskal

Sedmnáct tříčlenných týmů zavítalo v minulých dnech do Orlové na mezinárodní turnaj v petangu. Ve srovnání s minulými ročníky se jedná o rekordní účast, která podstatně ovlivnila úroveň celého klání.

Most v ulici Slezská se bude opravovat

11. dubna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Již po víkendu začnou stavební práce na celkové opravě mostu přes báňskou vlečku v ulici Slezská v Orlové-Porubě. Rekonstrukce mostu si přitom vyžádá i úplnou uzavírku části silnice a doprava bude vedena po objízdné trase.

Děti se představily na akademii mateřských škol

11. dubna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Jsme malí, ale šikovní. Tak zní název akademie městských mateřských škol, která se v minulých dnech konala v divadelním sálu domu kultury. Více než 170 dětí ze tří mateřinek a jejich odloučených pracovišť si připravili nejrůznější taneční a pěvecká vystoupení. Na jevišti přitom vystoupili jak starší předškoláci, tak i tříleté děti.

Aktuálně z Orlové 11. 4. 2014

11. dubna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Pronájem nebytových prostorů

Děvčata předvedla tvrdé a dobře mířené střely

11. dubna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Přes sto padesát dívek nejen z orlovských škol se letos zúčastnilo městského kola ve vybíjené. O postup do okresního klání bojovaly mladší i starší žákyně a jak to nakonec dopadlo, se dozvíte v následující reportáži.

Názory mladých mužů na brannou povinnost se liší

11. dubna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Letos v dubnu je to právě deset let, co byla zrušena povinná vojenská služba. My jsme proto oslovili několik čerstvě dospělých mladíků, abychom se jich zeptali na to, zda by na vojnu šli a jaký je podle nich společenský význam vojenské služby.

Most v ulici Slezská se bude opravovat

10. dubna 2014 12:04 | Orlová | David Stejskal

Již po víkendu začnou stavební práce na celkové opravě mostu přes báňskou vlečku v ulici Slezská v Orlové-Porubě. Rekonstrukce mostu si přitom vyžádá i úplnou uzavírku části silnice a doprava bude vedena po objízdné trase.

Velikonoční výstava hýří originalitou

8. dubna 2014 16:07 | Orlová | David Stejskal

Ve výstavní síni domu kultury byla začátkem týdne zahájena tradiční velikonoční výstava. Ta nabízí obyvatelům Orlové i lidem z širokého okolí jedinečné ukázky lidové tvořivosti a řemesel, která se vztahují k nejoblíbenějším svátkům jara. Více už v následující reportáži.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více