Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Memory Cup se těšil rekordní účasti

Orlová |

Sedmnáct tříčlenných týmů zavítalo v minulých dnech do Orlové na mezinárodní turnaj v petangu. Ve srovnání s minulými ročníky se jedná o rekordní účast, která podstatně ovlivnila úroveň celého klání.

Nahlásit chybu


Ostrava získala novou dominantu. Grossmannova vila je zrekonstruována

V Ostravě byla úspěšně dokončena záchrana Grossmannovy vily, památkově chráněného architektonického skvostu města. Po rozsáhlé obnově, zahájené koncem roku 2021 a zaměřené mimo jiné na odstranění dřevomorky, je vila připravena otevřít své brány prvním návštěvníkům.

Nová primářka chce rozvíjet dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku má novou primářku. Práci vzala jako profesní výzvu. Oddělení chce dále rozvíjet, aby zajistilo potřebnou péči pro děti z celého regionu.

Lidé z Karviné jsou ve sváru kvůli kořenu. Neshodnou se, jestli jim připomíná Pinokia, Gluma či jiné skřítky

Včera 12:21 | Karviná | Libor Běčák

Ulicí kpt. Jaroše v Karviné nyní prochází více lidí se skloněnými hlavami. Všichni hledají strom, jehož kořen příroda vyvedla ve tvaru postavy pohádkového skřítka. Bohužel, zatím nenašli shodu na tom, o kterou postavu se jedná.

Motorkář u Opavy havaroval při vyhýbání autu. Řidička ho přehlédla a jela dál

Včera 19:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Řidička osobního auta zřejmě přehlédla u Opavy při vjíždění na hlavní silnici motorkáře. Ten při úhybném manévru havaroval a do nemocnice ho musel transportovat vrtulník. Žena za volantem si přitom vůbec ničeho nevšimla a následně pokračovala dál ve své jízdě.

V Havířově se žena vydávala za sociální pracovnici domova a vloudila se k seniorce do bytu

Domov Helios v Havířově varuje před ženou, která se vydává za sociální pracovnici domova. Ta se pokoutně vloudila k jedné seniorce do bytu a odnesla si různé dokumenty i s osobními údaji.

15letý chlapec se zranil po havárii na terénním kole na Novojičínsku

Včera 7:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Jezdil v terénu na kole a zkoušel různé triky. Při skoku během jízdy ale havaroval a vážně se zranil. Do nemocnice musel 15letého chlapce z Bravantic na Novojičínsku přepravit vrtulník.

Vydávali se za policisty a rychlým zásahem obrali muže v Ostravě o vše, co měl u sebe

Včera 12:41 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tři muži přepadli řidiče v Ostravě-Mariánských Horách. Tvrdili, že jsou policisté, ale nepředložili žádný průkaz. Po napadení poškozeného obrali o všechny věci, které měl u sebe a utekli. Povedenou trojici postupně dopadli policisté a teď jim hrozí až deset let vězení.

Ostrava udělila Ceny města. Ocenění převzala i 97letá herečka Štěpánka Ranošová

Březnové zastupitelstvo město bylo obzvlášť slavnostní. Primátor města totiž uděloval významným osobnostem Ceny města Ostravy. Mezi oceněnými byla například 97letá ostravská herečka Štěpánka Ranošová a in memoriam byl oceněn také herec Norbert Lichý.

Čtyřkolka se převrátila při jízdě v terénu na Bruntálsku, dva lidé skončili v nemocnici

27. března 2024 21:35 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Posádky Zdravotnické záchranné služby MSK zasahovaly ve středu odpoledne, u nehody čtyřkolky na Bruntálsku. Čtyřkolka se převrátila při jízdě v terénu a zraněni byli dva muži. Jednoho přepravil do nemocnice vrtulník.

Ostrava ocenila pracovníky ve školství. Vybíralo se ve 4 kategoriích

27. března 2024 11:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V období výročí narození Jana Amose Komenského, tedy Dne učitelů, každoročně Ostrava oceňuje pedagogy a pracovníky ve školství, kteří mohou být inspirací ostatním. V letošním roce byly hodnoceny 4. kategorie.

Recepční

Kunčice pod Ondřejníkem Nástup: od 20. února 2024 od 25 000 Kč

V Havířově se falešná pracovnice domova vloudila k seniorce do bytu

Domov Helios v Havířově varuje před ženou, která se vydává za sociální pracovnici domova. Ta se pokoutně vloudila k jedné seniorce do bytu a odnesla si různé dokumenty i s osobními údaji.

Velikonoční ozdoby si senioři vyrobili při společném setkání

Ve velkém sále Kulturního domu v Rychvaldě si senioři mohli svépomocí vyrobit nejrůznější velikonoční ozdoby.

Děti z fotbalové přípravky si zahrály na společném turnaji a setkaly se i s brankářem Laštůvkou

Celkem osm týmů z různých fotbalových klubů z Havířova a okolí se utkalo na turnaji. Děti z přípravek měly také radost, že se mohly potkat s profesionálním brankářem Janem Laštůvkou.

V rámci Dne učitelů se z žáků na ZŠ v Horní Suché stali na jeden den kantoři

Den učitelů oslavili v Základní škole v Horní Suché opět netradičně. Učitelé si mohli odpočinout, protože za ně výuku na jeden den převzali žáci devátých tříd. Ti si postupně vyzkoušeli vzdělávat žáky napříč ročníky.

Kantoři z Těrlicka na Den učitelů poseděli s vedením obce

Kantoři a kantorky z těrlických základních a mateřských škol se na pozvání vedení obce sešli v sále Hotelu Grunt v Hradišti, aby si společně připomněli Den učitelů.

Parkovací dům na V. etapě v Orlové se dočká rekonstrukce

27. března 2024 17:12 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

V současné době město Orlová chystá druhou etapu rekonstrukce, která bude mnohem rozsáhlejší a finančně i stavebně náročnější.

Memory Cup se těšil rekordní účasti
Vydáno 15. dubna 2014 18:16, Orlová, David Stejskal
Sedmnáct tříčlenných týmů zavítalo v minulých dnech do Orlové na mezinárodní turnaj v petangu. Ve srovnání s minulými ročníky se jedná o rekordní účast, která podstatně ovlivnila úroveň celého klání.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/orlova/38884/memory-cup-se-tesil-rekordni-ucasti