Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Děti strávily v knihovně Noc s Andersenem

8. dubna 2014 16:05 | Orlová | David Stejskal

Již jedenáctý ročník celorepublikové akce nazvané Noc s Andersenem proběhl v minulých dnech v petřvaldské knihovně. Tato akce dětem každoročně připomíná výročí narození dánského pohádkáře Hanse Kristiana Andersena a současně se slaví i jako Mezinárodní den dětské knihy.

Lidé uctili oběti největší stávky orlovského dělnictva

8. dubna 2014 16:04 | Orlová | David Stejskal

4. duben roku 1925 je pro Orlovou významným historickým datem. Toho dne se totiž odehrála největší hornická a dělnická stávka v dějinách města. Občané a zástupci radnice proto výročí této události každoročně vzpomínají u pomníčku na Starém náměstí v Orlové-Městě.

Aktuálně z Orlové 8. 4. 2014

8. dubna 2014 16:02 | Orlová | David Stejskal

1. Žehnání motorkářům
2. Sbírka pro psí útulky
3. Akademie mateřských škol

Předškoláci navštívili služebnu městské policie

8. dubna 2014 16:01 | Orlová | David Stejskal

Děti z mateřské školy Duha navštívily služebnu městské policie, kterou si za doprovodu strážníků také částečně prohlédly. Nejdřív ovšem absolvovaly preventivní besedu, na které jim strážníci připomněli zásady správného chování na přechodech pro chodce a další důležité informace.

Děti se předvedly na akademii mateřských škol

8. dubna 2014 13:19 | Orlová | David Stejskal

Jsme malí, ale šikovní. Tak zní název akademie městských mateřských škol, která v těchto dnech probíhá v divadelním sálu Domu kultury města Orlové. Více než 170 dětí ze tří mateřinek a jejich odloučených pracovišť si připravili nejrůznější taneční a pěvecká vystoupení. Na jevišti jsou přitom vidět jak starší předškoláci, tak i tříleté děti.

Děti strávily v knihovně Noc s Andersenem

7. dubna 2014 12:11 | Celý MS kraj | David Stejskal

Již jedenáctý ročník celorepublikové akce nazvané Noc s Andersenem proběhl v minulých dnech v petřvaldské knihovně. Tato akce dětem každoročně připomíná výročí narození dánského pohádkáře Hanse Kristiana Andersena a současně se slaví i jako Mezinárodní den dětské knihy.

Fórum Zdravého města ukázalo, co je potřeba změnit

4. dubna 2014 16:12 | Orlová | David Stejskal

Již osmnáctý ročník veřejné diskuze známé jako Fórum zdravého města se v minulých dnech uskutečnil v domě kultury. Jeho účastníci tam společnými silami definovali nejpalčivější problémy z různých oblastí života ve městě.

Město ocenilo nejlepší sportovce a pracovníky s mládeží

4. dubna 2014 16:09 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová již zná své nejúspěšnější sportovce a sportovní kolektivy roku 2013. Ve středu 2. dubna jim za výborné výsledky a příkladnou reprezentaci poděkovalo vedení města. S gratulacemi, poděkováním a drobnými dary se přitom nezapomnělo ani na pracovníky s mládeží.

Středoškoláci poměřili síly v informatice

4. dubna 2014 16:07 | Orlová | David Stejskal

Na střední odborné škole Net Office proběhl další ročník Orlovské soutěže v informatice. Středoškoláci z regionu a partnerských měst soutěžili v pěti kategoriích a výsledky jejich znalostí a tvořivosti byly opět zajímavé.

Gymnazisté zpívali s předškoláky

4. dubna 2014 16:05 | Orlová | David Stejskal

Smíšený pěvecký sbor Gymnázia v Orlové uspořádal tradiční jarní koncert a stejně jako v předchozích letech na něm nechyběl zajímavý host. S gymnazisty vystoupil v husitském kostele v Rychvaldu pěvecký sbor Zpěváček, který navštěvují děti z mateřské školky Karla Dvořáčka.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více