Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Údržba bazénu je složitá a náročná

28. února 2014 14:09 | Orlová | David Stejskal

Krytý bazén patří v našem městě k nejnavštěvovanějším sportovním zařízením, které krom bazénu nabízí také několik relaxačních prvků. Nás zajímalo jak takové zařízení funguje a co vše je k jeho chodu potřeba.

Knihovna nabízí další zajímavé novinky

28. února 2014 14:07 | Orlová | David Stejskal

Několik zajímavých novinek si pro své návštěvníky připravila orlovská knihovna, které tak rozšířila a zkvalitnila poskytované služby. O jaké služby jde a co vše si na březen-měsíc čtenářů připravila se dozvíte v následující reportáži.

Polští a ostravští studenti se opět setkali v Orlové

25. února 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Další setkání česko-polského projektu Design v pohraničí se uskutečnilo minulý týden v domě kultury. Akce se zúčastnili všichni účastníci projektu, kteří společně probrali další podobu budoucí Orlové.

Senioři se bavili na plese ve Vesně

25. února 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Již několik let pořádá Domov Vesna pro své obyvatele ples v prostorách tamní jídelny. Akci, na které se podílejí také klienti Vesny navštívila nejen spřátelená zařízení z našeho města a okolí, ale také ze zahraničí.

Motorkáři z Orlové si uspořádali svůj ples

25. února 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Svou taneční zábavu si uspořádali také orlovští motorkáři, kteří se se svými spřátelenými kluby sešli v Dětmarovicích na již druhém Motorkářském plese.

Hokejisté odehráli své poslední domácí utkání

25. února 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Hokejisté HC Orlová odehráli o víkendu své poslední utkání na domácím ledě proti celku z Nového Jičína. Utkaní, které nakonec rozhodli Orli až v samostatných nájezdech tak bylo důstojnou tečkou za celou hokejovou sezonou.

Karvinsko trápí vysoká nezaměstnanost

21. února 2014 16:22 | Orlová | David Stejskal

Vysoká nezaměstnanost je problémem téměř po celém území České republiky. K těm nejhorším, tradičně patří i bývalý okres Karviná, kde například v Orlové připadá na jedno pracovní místo až 65 žadatelů.

Orlovan získal ocenění Projekt roku 2013

21. února 2014 16:21 | Orlová | David Stejskal

Velký úspěch si na své konto připsalo bytové družstvo Orlovan, které v minulých dnech získalo ocenění Státního fondu rozvoje bydlení - Projekt roku 2013. Jedná se o ocenění jednoho z domu na páté etapě, které je pod správou Orlovanu.

Aktuálně z Orlové 21. 2. 2014

21. února 2014 16:20 | Orlová | David Stejskal

Vyšlo další číslo Orlovských novin

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více