Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Senioři cvičí společně s dětmi z mateřské školy

21. února 2014 16:17 | Orlová | David Stejskal

Společně si zacvičit a podělit se o radost z pohybu se rozhodli senioři v Domově Vesna a děti z mateřské školy Čtyřlístek, které do Vesny chodí pravidelně a zúčastňují se tak nejrůznějších akcí pořádaných v tomto zařízení.

Výtvarné dílny nejsou v knihovně ničím neobvyklým

21. února 2014 16:15 | Orlová | David Stejskal

Mezi tradiční akce v městské knihovně patří i výtvarné workshopy, které pořádají tamní knihovnice nejen pro dospělé, ale především pro děti z orlovských škol. Jak to na takové zábavné dílně vypadá jsme zjišťovali i my.

12. Reprezentační ples města Orlové je již minulostí

18. února 2014 16:12 | Orlová | David Stejskal

Mezi nejvýznamnější akce plesové sezony patří bezesporu reprezentační ples města. Akce plná výrazných jmen a dobré zábavy proběhla v pátek čtrnáctého února a my jsme u toho nemohli chybět.

Perspektiva školství v Orlové v nejbližších pěti letech

18. února 2014 16:10 | Orlová | David Stejskal

Orlovští zastupitelé na svém posledním zasedání zastupitelstva města projednali Perspektivu školství v Orlové na nejbližších pět let. Informace z tohoto materiálu Vám přinášíme v následující reportáži.

Aktuálně z Orlové 18. 2. 2014

18. února 2014 16:09 | Orlová | David Stejskal

1. Anketa-Zimovůdka
2. Fond prevence kriminality

Studenti si připravili Valentýnské bruslení

18. února 2014 16:08 | Orlová | David Stejskal

Již druhý ročník Valentýnského bruslení se uskutečnil minulý týden na zimním stadionu. Akci společně s profesory zorganizovala studentská rada a na ledě se tak sešly desítky studentů z gymnázia a obchodní akademie.

Zastupitelé odvolali radního kvůli korupci

14. února 2014 14:42 | Orlová | David Stejskal

Richard Adamus, podezřelý z korupce už není členem rady města. Zastupitelstvo o tom rozhodlo na středečním zasedání. Adamus je mezi patnácti obviněnými lidmi, kteří pomáhali cizincům získávat trvalý pobyt v České republice na základě zfalšovaných výsledků testů z českého jazyka.

Jsou známy předběžné výsledky hospodaření SMO

14. února 2014 14:40 | Orlová | David Stejskal

Forenzní audit, který v minulém roce odhalil špatné hospodaření městské akciové společnosti SMO, přinesl první výsledky a společnosti se tak za minulý rok podařilo uspořit více jak osm miliónů korun.

Aktuálně z Orlové 14. 2. 2014

14. února 2014 14:38 | Orlová | David Stejskal

1. Univerzita volného času
2. Hasičský ples

Nabídka aktivit o jarních prázdninách je bohatá

14. února 2014 14:37 | Orlová | David Stejskal

Jarní prázdniny v našem městě odstartují již v pondělí 17. února a potrvají celý týden. V Orlové je tak pro děti připraven zajímavý program a to například v domě dětí, Spirále, nebo v knihovně.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více