Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

V Havířově ocenili i orlovské policisty

4. února 2014 16:14 | Orlová | David Stejskal

Slavnostní ocenění policistů bývalého okresu Karviná za rok 2013 proběhlo v pátek 31. ledna v havířovském kině Centrum. Mezi vyznamenanými byli i orlovští policisté.

ZŠ U Kapličky je školou s rozšířenou výukou IT

4. února 2014 16:06 | Orlová | David Stejskal

Již od roku 1982 působí v našem městě základní škola U kapličky, která svým žákům v současné době nabízí rozšířenou výukou informačních technologií. Co to v praxi znamená a jak to na takové škole vypadá jsme zjišťovali v následující reportáži.

Pohodové cvičení v Pohodě si seniorky užívají

4. února 2014 16:00 | Orlová | David Stejskal

Několik let přicházejí do Domu seniorů Pohoda orlovští dobrovolníci, kteří pomáhají tamním klientům nejen s vyplňováním volného času, ale také s procvičováním vhodných zdravotních cviků. Nás zajímalo, jak to na takovém cvičení vypadá a co vše to seniorům přináší.

V domě dětí a mládeže funguje šachový kroužek

4. února 2014 15:57 | Orlová | David Stejskal

Každé pondělí odpoledne přicházejí trenéři z šachového oddílu SK Slavia Orlová do Domu dětí a mládeže, kde funguje šachový kroužek pro děti od šesti let. My jsme se za nimivypravili s naší kamerou na pravidelný trénink.

Majitelé garáží na ulici Zátiší trápí zloději

31. ledna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Krádeže okapů, elektroinstalací nebo jiných kovových materiálů trápí majitele garáží na ulici Zátiší. Situaci zhoršuje i to, že se v blízkosti nachází sběrny surovin.

Keep Smiling Gospel je otevřen všem lidem

31. ledna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Amatérský gospelový sbor Keep Smiling Gospel funguje v našem městě více jak šest let a za dobu své existence si získal pověst kvalitního a otevřeného souboru lidí různého věku. Nás zajímalo jak takový sbor vznikl i to, jak se mu vede v současné době.

Maškare v Crikvenici se zúčastnilo více jak 1700 masek

31. ledna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

V zimních měsících to u našich přátel v Chorvatsku žije, každý víkend se tam totiž konají takzvané maškare. Jde o slavnost v maskách, která se přímo v Crikvenici pořádá již 567 let. Letos se slavnostní přehlídky zúčastnilo více než sedmnáct set masek a to lidí různého věku.

Pěvecký sbor gymnázia patří k elitě mezi SŠ sbory

31. ledna 2014 15:00 | Orlová | David Stejskal

Již 13 let působí Smíšený pěvecký sbor při gymnáziu v Orlové, který je znám svou vysokou kvalitou a silným tvůrčím obsazením. Sbor pravidelně vyjíždí poměřovat síly na domácí festivaly, nebo přehlídky, ale také do zahraničí.

38. ročník Zahrádkářské univerzity již tento týden

28. ledna 2014 14:52 | Orlová | David Stejskal

Zahrádkářská univerzita, tak se jmenuje série přednášek věnovaných pěstitelství a zdravotní problematice, kterou v našem městě pořádá Zahrádkářská osada 1. Letos jde již o 38. ročník.

Tenis si mohou vyzkoušet i děti z mateřských škol

28. ledna 2014 14:50 | Orlová | David Stejskal

Tenisový klub společně s mateřskými školami v Orlové si pro své děti připravil několik tréninkových cyklů, kde si děti můžou vyzkoušet tento sport. My jsme za nimi vypravili s naší kamerou a zjišťovali jsme nejen jak to na takovém tréninku vypadá.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více