Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Na škole K. Dvořáčka zavedou písmo Comenia script

10. ledna 2014 16:48 | Orlová | David Stejskal

Od příštího školního roku nabízí Základní škola Karla Dvořáčka krom tradičního jednotažného písma i takzvané písmo Comenia script. Rodiče budoucích prvňáčků si tak mohou vybrat jaký typ se jejich děti budou od září učit.

Canis terapie lidem pomáhá

10. ledna 2014 16:46 | Orlová | David Stejskal

Canis terapie, neboli terapie za pomoci psů probíhá i na několika sociálních zařízeních v našem městě. Jde o kontakt psa a člověka, který pomáhá lidem jak tělesně, nebo mentálně postiženým, tak i lidem v domově seniorů.

Firlovým se v autosportu daří

10. ledna 2014 16:44 | Orlová | David Stejskal

Zástupci autosportu v Orlové, Lumír Firla se svým otcem, ukončili ke konci minulého roku další sezónu. Jak moc byla úspěšná a jak bude vypadat ta nadcházející jsme zjišťovali v následující reportáži.

Novoroční slovo starosty města Jaromíra Kuči

7. ledna 2014 15:50 | Orlová | David Stejskal

Novoroční slovo starosty města patří k tradicím našeho vysílání a ani letos tomu nemohlo být jinak.

Tříkrálová sbírka proběhla také v Orlové

7. ledna 2014 15:48 | Orlová | David Stejskal

Tříkrálová sbírka proběhla v minulých dnech v několika městech české republiky a Orlová samozřejmě nemohla chybět. Jak to při takovém koledování vypadalo se nyní podívejte.

Studenti gymnázia a SOŠ mají svůj školní časopis

7. ledna 2014 15:47 | Orlová | David Stejskal

Neuron neboli nervová buňka, která roznáší informace. Takový název si zvolili studenti orlovského gymnázia pro svůj školní časopis, který v minulém roce získal cenu poroty v celostátním kole soutěže „Školní časopis roku 2013". Nás zajímalo jak takový časopis vzniká.

Radomíra Chrástecká se rozloučila s činností v DDM

7. ledna 2014 15:45 | Orlová | David Stejskal

Velkou osobností orlovského školství a kultury je bezesporu paní Radomíra Chrástecká, která v závěru roku ukončila svou činnost při Domě dětí a mládeže. My jsme zjišťovali jak na toto období vzpomíná a co vše ji při této dlouhé cestě provázelo.

Město ušetří na elektrické energii

31. prosince 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Orlovská radnice zorganizovala v minulých dnech elektronickou aukci na dodávku elektrické energie a to pro zařízení spravované městem a příspěvkovými organizacemi. Obdobnou aukci orlovská radnice zorganizovala již minulý rok. Letos ale radnice postupovala jinak.

Péče o psa na konci roku je nenáročná

31. prosince 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Období kolem Silvestru patří pro pejsky k těm méně oblíbeným. Jak o svého čtyřnohého miláčka v tomto čase pečovat se dozvíte v následující reportáži.

Přání zastupitelů města do nového roku

31. prosince 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Zastupitelé popřáli do nového roku

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více