Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

V kostele ukryli vzkaz budoucím generacím

22. listopadu 2013 18:08 | Orlová | David Stejskal

Tubus se vzkazem příštím generacím uložili do střechy kostela orlovští evangelíci. Ti podobné vzkazy z předchozích staletí objevili při právě probíhající rekonstrukci budovy kostela. Rekonstrukce se nyní blíží ke konci.

Školáci měli možnost zvolit si budoucí povolání

22. listopadu 2013 18:07 | Orlová | David Stejskal

Orlovští žáci základních škol mohli opět zvažovat nad budoucím povoláním. Stalo se tak na dalším veletrhu středních škol z regionu, který se konal v domě kultury.

Spolkový večer byl oslavou klubové činnosti

19. listopadu 2013 15:40 | Orlová | David Stejskal

Ke společenskému životu ve městě patří již neodmyslitelně i zdejší spolky a kluby a také každoroční velká výstava s tímto spojená. Po výstavě pak přichází společenský večer, kde ocenění převezmou vždy ti nejlepší účastníci výstavy i ti, kteří ve svých spolcích a klubech daný rok pracovali nejlépe.

Asistenti prevence kriminality hodnotili svou práci

19. listopadu 2013 15:39 | Orlová | David Stejskal

Dvouletý projekt zvaný Asistent prevence kriminality za pár měsíců skončí. Projekt probíhá také v Orlové a představitelé odboru prevence kriminality ministerstva vnitra se proto setkávají v krajích se všemi, kdo tuto práci ve městech vykonávají.

V Orlové bojovali evropští badmintonoví junioři

19. listopadu 2013 15:38 | Orlová | David Stejskal

Orlová se opět stala dějištěm špičkového badmintonového turnaje. Konal se zde další ročník mezinárodního mistrovství České republiky juniorů, kterého se účastnili hráči z několika zemí. Turnaj je zároveň součástí juniorského evropského okruhu, u jehož vzniku stál i orlovský badmintonový oddíl.

Orlová se opět stává centrem českého krasobruslení

19. listopadu 2013 15:36 | Orlová | David Stejskal

Mladé naděje krasobruslení se předvedly na dalším ročníku Orlovské piruetky. Soutěž dává šanci dětem, jejichž výkonnost ještě není na špičkové úrovni. Přes to se právě zde mohou objevit i mnohé krasobruslařské talenty, které díky takovýmto soutěžím mohou svou výkonnost dále zlepšovat.

Českopolský projekt má změnit vzhled města

15. listopadu 2013 15:03 | Orlová | David Stejskal

Design v pohraničí. Tak se jmenuje aktivita studentů a profesorů českých a polských vysokých škol, která probíhá také v Orlové. Jedná se o akci v rámci spolupráce s městem Czechowice-Dziedzice a mohla by přispět také ke zlepšení vzhledu našeho města.

Senioři se dozvěděli opět několik zajímavých informací

15. listopadu 2013 15:02 | Orlová | David Stejskal

O bezpečnosti seniorů v dopravě a tísňové péči byla další přednáška, kterou město uspořádalo pro zdejší seniory. Na přednášce spolupracoval i Dům seniorů Vesna a šlo o další aktivitu, která má zlepšit kvalitu života starší generace v našem městě.

Výstava Fotoklubu Orlová nabízí mnoho stylů

15. listopadu 2013 15:01 | Orlová | David Stejskal

Svou další profilovou výstavu otevřel Fotoklub Orlová. Fotografie mnoha žánrů, stylů a technik můžete shlédnout v Domě kultury a jde opět o zajímavou a pestrou podívanou.

Spokojenost by měl každý najít především sám u sebe

15. listopadu 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Renáta Rowena Bittová patří mezi osobnosti léčitelství a esoteriky nejen v našem regionu a ráda vzpomíná i na svá středoškolská studia v Orlové. V dnešní méně tradiční reportáži jsme ji požádali z hlediska jejich oborů o pohled na současnou politickou i celkovou situaci v našem regionu, která nyní nepatří mezi nejlehčí.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více