Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Město uctilo Den válečných veteránů

12. listopadu 2013 15:57 | Orlová | David Stejskal

Datum 11. listopadu uctívá celý svět jako Den válečných veteránů. Ne jinak tomu bylo také v Orlové, kde proběhl krátký pietní akt i zamyšlení se a poděkování těm, kdo položili své životy také za naši dnešní svobodu.

Město uvažuje, zda zavede čipování psů

12. listopadu 2013 15:55 | Orlová | David Stejskal

Čipovat psy či nikoli? Touto otázkou se nyní zabývá také město Orlová, které tak vyzývá místní pejskaře k dialogu na toto téma. O čipování psů bude i naše následující reportáž.

Aktuálně z Orlové 12. 11. 2013

12. listopadu 2013 15:53 | Orlová | David Stejskal

1. Ve městě stále probíhají elektronické aukce
2. Proběhne další zasedání zastupitelstva města

Kurzy nabízejí kvalitní vzdělávání v informatice

12. listopadu 2013 15:51 | Orlová | David Stejskal

Bezplatné kurzy pro správce operačních systémů nabízí Gymnázium a obchodní akademie Orlová. Jedná se o možnost zvýšení si kvalifikace pro již zaměstnané lidi i pro ty, kdo jsou nyní v evidenci Úřadů práce. Kurzů běží několik a stále je možnost se do nich přihlásit.

Spolková výstava byla opět neskutečně pestrá

8. listopadu 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Událostí týdne byla jistě Výstava spolkové a klubové činnosti. Akce, která v širokém okolí nemá obdoby, nabídla více jak 60 vystavovatelů, tedy spolky a kluby nejen z našeho města. Pojďte se tedy s námi podívat, co vše se na výstavě dělo a co zde bylo k vidění.

Orlová oslavila úspěch v Plavecké soutěži měst

8. listopadu 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

Druhé místo v kategorii měst do 50 tisíc obyvatel. Tak letos dopadla Orlová při své tradiční účasti v Plavecké soutěži měst. Nejlepší plavce a plavkyně čekalo nyní ocenění a poděkování na slavnostním odpoledni v Domě dětí a mládeže.

Aktuálně z Orlové 8. 11. 2013

8. listopadu 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

1. Další zápas HC Orlová
2. Další výstava orlovských fotografů

Škola uspořádala strašidelné odpoledne pro děti

8. listopadu 2013 15:00 | Orlová | David Stejskal

V strašidelnou i zábavnou říši se nedávno proměnila část školy Karla Dvořáčka. Tamní Dětský parlament za pomoci pedagogů vytvořil prostor plný fantazie i strašení v rámci oslav Halloweenu. Školáci pak pozvali děti z mateřské školy stejného jména a společně si užili spousty zábavy.

Děti prožily dobrodružný večer i Světluškování

5. listopadu 2013 14:41 | Orlová | David Stejskal

Světluškování a noc ve Spirále. To vše mohly zažít orlovské děti v rámci letošních oslav Halloweenu. Akci pořádaly kluby Bejbáček a Spirála.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více